INFONET-468X60-BANNER

Uskoro počinje izgradnja nove termoelektrane u Kostolcu

03.07.2015. | Tanjug

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić najavio je u utorak (30. jun 2015. godine) da bi uskoro trebalo da počne izgradnja nove termoelektrane u Kostolcu, snage 350 megavata. "Očekujemo početak izgradnje", rekao je Antić i ukazao na značaj novog investicionog ciklusa u energetici Srbije jer od 90-ih godina prošlog veka nismo izgradili nijedan novi energetski objekat.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Antić je novinarima nakon sastanka sa predstavnicima NALED-a, rekao da je veoma značajna i izgradnja energetskih objekata iz obnovljivih izvora energije, posebno velikih vetroparkova. On je najavio da je model ugovora o otkupu struje iz obnovljivih izvora energije u završnoj fazi i da će brzo početi usaglašavanje tog modela ugovora sa finansijskim institucijama i investitorima. Taj model mora biti balansiran između interesa investitora i države Srbije, kazao je Antić.

Na sastanku je posebno istaknut značaj ulaganja u rudarstvo koje, kako je rekao Antić, predstavlja jednu od najznačajnijih šansi za privredni rast i razvoj Srbije. Ministar je najavio da će novi zakon o geološkim istraživanjima i rudarstvu biti usvojen u septembru, kako bi se povećala ulaganja u rudarstvu.

Antić je istakao da je danas sa predstavnicima NALED-a, lokalnih samouprava i finansijskih institucija imao dobar dijalog, dok je Ivan Bošnjak iz izvršnog odbora NALED-a ukazao da je oblast energetike najperspektivnija za direktna strana ulaganja.

NALED je ponudio pomoć u rešavanju aktualnih pitanja u oblasti energetike, što kako je rekao, može dovesti do boljitka po pitanju promocije naše zemlje kao povoljnog ambijenta za ulaganje.

Bošnjak je napomenuo da je to još jedan od sastanaka NALED-a sa predstavnicima vlade Srbije koji se u poslednje vreme organizuju u različitim oblastima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;