Subotica: Sedam miliona za obnovu zgrada Berze i Sokolskog doma

26.06.2015. | RTV

Subotička „Direkcija za izgradnju grada“ uložiće ove godine sedam miliona dinara u obnovu dve predratne zgrade – Sokolski dom i nekadašnju Berzu rada.

Za nekadašnji Sokolski dom, otvoren 1933. godine u kojem se sada nalazi pozorišna scena Jadran, Dečje pozorište i niz drugih objekata, raspisana je javna nabavka koja se odnosi na sanaciju prokišnjavanja velike terase iznad glavnog ulaza, sanaciju malih krovova sa severne strane objekta, deo fasade koji je u najkritičnijem stanju i delimična popravka stepeništa.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Direktor „Direkcije“ Peter Blau kaže da je za ove radove obezbeđeno 3,7 miliona dinara.

- Pri kraju je izrada i glavnog projekta sanacije kompletnog objekta, na osnovu čega će se napraviti i predmer i predračun radova za kompletnu fasadu i krov, tako da ćemo iduće godine, ako bude sredstava, raditi kompletnu rekonstrukciju – rekao je Blau „Tanjugu“.

Po pitanju zgrade Berze rada, izgrađene 1935. godine po projektu Đorđa Tabakovića, koju sada koriste komunalna preduzeća Parking i Pijace, kao i druge organizacije, Blau kaže da je predviđena zamena krovnog pokrivača na velikoj zgradi, uz podsećanje da je sličan posao urađen na aneksu zgrade prošle godine.

Za ove radove, po njegovim rečima, predviđeno je 3,3 miliona dinara. On očekuje da tenderska procedura bude okončana u narednih mesec i po dana, a samo radove očekuje za najviše dva meseca. Prema sadašnjoj dinamici, radovi bi mogli biti okončani do kraja septembra ili početka oktobra.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....