INFONET-468X60-BANNER

Kompanija "Ikea" dobila je građevinsku dozvolu (video)

10.06.2015. | Tanjug

Kompanija „Ikea“ dobila je građevinsku dozvolu za izgradnju prve robne kuće u Srbiji, kod Bubanj potoka, koju je uručila potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je poručila da je Srbija dobro mesto za ulaganje.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Mihajlović je dozvolu uručila direktoru za nekretnike i razvoj kompanije „Ikea“ za Jugoisočnu Evropu Vladislavu Laliću, u prisustvu gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Građevinska dozvola je posle dugo godina data jednoj izuzetnoj kompaniji koja će u Srbiji da gradi i zaposli 300 ljudi, rekla je Mihajlović i dodala da gde god se „Ikea“ pojavila uticala je na rast BDP-a zemlje i proglašaavna je za najboljeg poslodavca.

Prema njenim rečima, dolazak stranih investitora u Srbiju podiže konkurentnost domaće privrede, a zadatak vlade je da dovodi investitore i da stvara što povoljniji ambijent za ulaganje da bi ti investitori ostali.

- Srbija je dobro mesto za ulaganje i ubuduće biće još bolje mesto za ulaganje – istakla je Mihajlovićeva i dodala da vlada čini sve da obezbedi povoljne uslova i domaćim i stranim investitorima.

Ova vlada radi u rokovima koje je postavila i protokol sa „Ikeom“ se realizuje onako kako je dogovoreno, u saradnji sa Gradom Beogradom f rekla je Mihajlović i dodala da je projektom predviđeno izmeštanje naplatne rampe kod Bubanj potoka koja i inače  treba da bude izmeštena zbog izgradnje obilaznice oko Beograda.

Lalić je rekao da je dozvola izdata u rekordnom roku od svega dva dana za objekat koji će se graditi kod Bubanj potoka.

- Sada predstoje priprema terena i izmeštanje naplatne rampe kod Bubanj potoka, a putna i vodovodna infrastruktura je planovima regulisana – rekao je Lalić i dodao da će pripremni radovi poceti za nekoliko nedelja. - „Ikea“ ima planove da otvori još robnih kuća u Srbiji, ali će to zavisiti od uspešnosti prvog objekta u Beogradu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je rekao da je investicija „Ikea“ iznosi oko 70 miliona evra, koja će zaposliti najmanje 300 radnika i dodao da se već sledeće godine očekuje završetak tog objekta.

Otpravnica poslova Ambasade Švedske u Beogradu Lisel Martinenko Agerlid (Liselott Martynenko Agerlid) pokazala je novinarima u Vladi Srbije mali imbus ključ, tvrdeći da u Švedskoj svi znaju šta je to, od premijera, poljoprivrednika i supermodela i umeju da ga koriste i ako ga imate u alatu, onda to znači da živite u „Ikea zemlji“.

- „Ikea“ u Srbiji znači da će svi građani imati pristup njenim proizvodima, dobrog kvaliteta i po razumnim cenama, što je evć viđeno u zemljama u okruženju – rekla je švedski diplomata i ocenila da je današnje uručivanje građevinske dozvole jednoj švedskoj komapniji veoma bitan korak u odnbosima dve zemlje.

Memorandum o saradnji Ministarstva gradevinarstva Srbije, grada Beograda i kompanije Ikea potpisan je oktobra 2014. godine. „Ikea“ je ranije najavila da ce uložiti oko 300 miliona evra u izgradnju pet robnih kuca u Srbiji.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;