INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Mihajlović: Kragujevac neće biti saobraćajno odsečen

09.06.2015. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će Kragujevac biti povezan sa koridorima, tako da neće biti saobraćajno odsečen od transportne mreže Zapadnog Balkana.

- Ne znam kako je počela ta priča da je Kragujevac odsečen, ali imamo i druge značajne gradove u Srbiji... Već smo imali razgovore o tome, ali Kragujevac ima jedan drugi problem, a to je da u poslednjih nekoliko godina, pa i na današnji dan, ne postoji nijedan infrastrukturni projekat koji je u toku, kada govorimo o infrastrukturi, bilo da je reč o južnoj ili severnoj obilaznici – rekla je Mihajlović novinarima u vladi.

Ona je, odgovarajući na komentar da se Kragujevčani žale da se taj grad neće naći na mapi puteva Zapadnog Balkana, istakla da će Kragujevac svakako biti povezan sa Koridorom 10.

- Kragujevac neće biti odsečen, ne postoji nijedan razlog za to, dakle auto-put Kragujevac-Batočina se, takođe, radi, severna i južna obilaznica će se raditi i već smo pričali sa gradonačelnikom Kragujevca – rekla je Mihajlović.

Kako je kazala, uskoro će se održati i sastanak sa svim ministrima saobraćaja Zapadnog Balkana i predstavnicima EU i tu ćemo ponovo razgovarati o osnovnoj transportnoj mreži Zapadnog Balkana. Ona je dodala da prethodnih godina nije bilo razvojnih projekata u Kragujevcu i da je sada potrebno vreme da za njihovo pokretanje.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;