IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Raspisan javni poziv za izbor kocesionara za Nišku deponiju

29.05.2015. | Tanjug

Regionalna razvojna agenicija „Jug“ (RRA „Jug)  u Nišu objavila je javni poziv kompanijama zainteresovanim za dobijanje koncesija na upravljanje novom niškom deponijom na lokaciji Keleš.

U skupštini grada Niša gde je poziv objavljen prisustvovali su predsednici osam opština koje će koristiti regionalnu deponiju Keleš. Javni poziv biće otvoren 120 dana, rok za otvaranje ponuda je 60 dana, a koncesije će biti date na rok od 25 godina. Nova deponija treba da bude izgrađena na 70 hektara površine koja se nalazi na teritoriji opštine Doljevac.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Niko u Jugoistočnoj Evropi do sada nije uradio koncesije na upravljanje otpadom – naglasio je direktor RRA „Jug“ Bojan Avramović.

On je rekao da će sakupljanje otpada i dalje raditi komunalna preduzeća pojedinih opština na isti način kako su to radile i do sada. Avramović je takođe rekao da će cena odlaganja otpada za građane biti viša za oko pola dinara po kvadatu.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je istakao da su uslovi javnog poziva izuzetno strogi i da ne favorizuju ni jednu kompaniju, niti tehnologiju. Da bi neko mogao da konkuriše za dobijanje koncesija u deponiji Keleš u Nišu mora da ima najmanje 10 godina iskustva u izgradnji tehnologije sa kojom konkuriše, da ima najmanje pet godina iskustva u upravljanju i najmanje jedno postrojenje koje radi i u kome se mogu proveriti parametri kvaliteta.

Gradski većnik Miloš Banđur istako je da će grad Niš obezbediti kontinuitet u odlaganju otpada, tako da će do izgradnje nove deponije biti proširena postojeća deponija Bubanj.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...

;