Završena rekonstrukcija bedema na Ribnici

26.05.2015. | Tanjug

Rekonstrukcija bedema na reci Ribnica, kojeg je pre šest nedelja odnela nabujala reka, uspešno je završena, saopštila je Ambasada Norveške u Beogradu dodajući da je brza i pravilno sprovedena obnova pokazala da je to bio projekat vredan pružanja podrške.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Do urušavanja dela bedema mogli su da dovedu loši vremenski uslovi ili navodno nepotpune studije procene, navodi se u saopštnju i ističe da nabujala reka više ne predstavlja pretnju za desetine porodica, nastanjenih na njenim obalama.

Norveška ambasada je pohvalila opštinu Kraljevo da je uradila svoj deo posla kako bi se stabilizovala šteta na bedemu i rečnom koritu i da je značajno uvećala dimenziju stopa nasipa i ispunili kamenjem pešacane nasipe na obali reke.

- To je u skladu sa obavezom izvođača radova na osnovu sporazuma potpisanog sa ambasadom Norveške u Beogradu – navodi se u saopštenju.

Norveška ambasada je prošle godine preko svog „Fonda za sanaciju posledica poplava“ donirala 44.000 evra projektu čiji je cilj obnova dela rečne obale Ribnice i mosta ostećenog u majskim poplavama 2014. godine.

Izgradnja je završena krajem januara, ali se dva meseca kasnije (28. marta) deo bedema na Ribnici raspao usled porasta rečnog toka. Mediji su okrivili opštinu Kraljevo i izvođače radova za loše urađen posao.

- Svi su saglasni da nije bilo lako opštini, u koju su sve oči bile uprte, da završi rad dobro i brzo – ocenila je ambasada.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...