PRIJAVA-468X60-BANNER

Bačka Palanka: Za izgradnju kanalizaciju 4,8 miliona dinara

14.05.2015. | RTV

Opština Bačka Palanka dobila je 4.803.926,77 od „Uprave za kapitalna ulaganja“ Autonomne Pokrajine Vojvodine. Dobijeni novac biće upotrebljen za izgradnju javne za finansiranje projekta izgradnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Bačkoj Palanci.

Bačka Palanka je sredstva dobila na pokrajinskom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda. Ugovor o primopredaji sredstava potpisan je danas u zgradi Pokrajinske vlade.

Projekat izgradnje biće završen do 31. decembra ove godine.

Bačka Palanka je prošle godine iz opštinskog budžeta izdvojila blizu 100 miliona dinara za rekonstrukciju i izgradnju kanalizacije u gradu i prigradskim naseljima. Plan je da svako naselje u opštini u naredne četiri godine bude kompletno uređen po ovom pitanju.

- Posle višegodišnjeg tavorenja odlučili smo da se pozabavimo projektima koji će omogućiti da naša opština zakorači u društvo komunalno uređenih gradova, i to prema propozicijama Evropske unije. Pošto smo nasledili zapušten komunalni sistem, biće puno posla da se uradi. Međutim, mi se posla ne plašimo, mi znamo šta su prioriteti. Bačka Palanka kao privredno najrazvijeniji grad u zemlji zaslužuje da bude uređena na opštu dobrobiti svih građana – rekao je povodom potpisivanja ugovora Aleksandar Đedovac, predsednik opštine Bačka Palanka.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ime 08.12.2022.
Narod je bio prisiljen da zida bez papira j...
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...

;