Na leto počinju radovi na izmeštanju rampe "Bubanj potok"

06.05.2015. | Beta

Ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je juče da će tokom leta početi radovi na izmeštanju naplatne rampe "Bubanj potok", na autoputu kod Beograda i navela da to izmeštanje nije uslov da švedska IKEA dobije građevinsku dozvole za izgradnju robne kuće.

"Izmeštanje naplatne rampe nije uslov za dobijanje građevinske dozvole", rekla je Mihajlović novinarima u Skupštini Srbije i dodala da protokol koji je potpisan između ministarstva i IKEA-e kaže da u roku do 2016. godine, do trenutka otpočinjanja same robne kuće, naplatna rampa mora da se izmesti.

Ona je kazala da je završen projekat za izmeštanje naplatne rampe i da će radovi na tome početi tokom leta.

IKEA je u aprilu ove godine dobila lokacijsku dozvolu za izgradnju prvog prodajnog centra u Srbiji kod Bubanj potoka "IKEA Beograd istok", a nakon dobijanja te dozvole, IKEA mora da podnese zahtev za izdavanje građevinske dozvole Sekretarijatu za urbanizam.

Pre početka izgradnje moraju biti ispunjeni uslovi kao što je dogovor o komunalnom i infrastrukturnom opremanju i izmeštanje naplatne stanice "Bubanj potok" na auto-putu Beograd - Niš, kako bi bio omogućen pristup tom objektu.

Prema onome što je IKEA kao investitor predočila, izgradnja prodajnog centra ne može da počne dok se naplatna stanica ne premesti, i to može da uspori radove na izgradnji prodajnog centra.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Suza 06.05.2021.
Kako se odrzavaju betonske kade?
Biljana 05.05.2021.
U mnogim zgradama u bg place se grejanje in...
Marko 05.05.2021.
Sve piše, osim kako i gde da se prijavimo.....
Vesna 04.05.2021.
Kako mogu da se prijavim za tu subvenciju k...
Ozrenka 03.05.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije na ...