INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Italijanski Saipem spreman da gradi "Turski tok"

29.04.2015. | Novosti

- Italijanska građevinska kompanija „Saipem“ spremna je da počne radove u okviru projekta „Turski tok“, čim dobije takav zahtev od „Gasproma“ – rekao je generalni direktor Saipema Umberto Verdžine.

„U kontaktu smo s naručiocem, kako bismo prešli na radove na projektu ’Turski tok’“, citira agencija „RIA Novosti“ Verdžinea.

„Saipem“ je bio angažovan za izgradnju gasovoda „Južni tok“ po dnu Crnog mora. Nakon odustajanja Rusije od realizacije tog projekta, sporazum sa italijanskom kompanijom nije raskinut. „Gasprom“ sada očekuje da dobije potrebne dozvole za početak izgradnje gasovoda „Turski tok“.

Moskva se, nakon što je u decembru 2014. otkazala izgradnju gasovoda „Južni tok“, koji je trebalo da obezbedi snabdevanje gasom zemalja Evropske unije, zaobilazeći Ukrajinu, sporazumela s Ankarom o realizaciji projekta „Turski tok“. U aprilu su ministri inostranih poslova Grčke, Srbije, Makedonije, Mađarske i Turske potvrdili nameru da učestvuju u izgradnji gasovoda novom maršrutom, piše ruska agencija.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;