PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vučić: "Beograd na vodi" zaposliće desetine hiljada ljudi

27.04.2015. | Tanjug

- Zahvaljujući projektu „Beograd na vodi“ biće zaposleno desetine hiljada ljudi, obezbediće se rast građevine i tercijalnog sektora i to će biti najlepši deo grada i Srbije kojim će svi biti ponosni – poručio je premijer Alekasndar Vučić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kako je navedeno u saopštenju kompanije Eagle Hills („Igl Hils“), koja je potpisala Ugovor sa Vladom Srbije o izgradnji projekta „Beograd na vodi“, taj sporazum označava zvaničan početak projekta, spektakularnog gradskog središta duž reke Save. Investitor je kompanija za privatne investicije sa sedištem u Abu Dabiju, Eagle Hills, uz podršku Vlade Srbije.

„Beograd na vodi“ prostire se na površini od oko milion kvadratnih metara, sa ukupnom građevinskom površinom od dva miliona kvadratnih metara.

Posetioci su do sada mogli da steknu uvid u projekat „Beograd na vodi“ u „Belgrade Waterfront Galeriji“, a počev od nedelje (26. april 2015.), i u novom izložbenom štandu „Beograda na vodi“ – „Savanovi“, destinaciji koja svim posetiocima pruža jedinstveno iskustvo života na vodi i obali reke Save.

„Savanovu“ su izgradili i završili za četiri meseca lokalni izvođači građevinskih radova i ona pruža doživljaj onoga što će predstavljati život na vodi u Beogradu i primer je onoga što će se dešavati tokom izgradnje.

Vrednost građevinskog projekta „Beograd na vodi“ je tri milijarde dolara, a pored ostalog obuhvataće i najveći tržni centar i urbanu destinaciju na Balkanu čije je bruto građevinsko zemljište površine preko 140.000 kvadratnih metara.

Ta intergisana zajednica izgrađena prema master planu, sastojaće se iz vrhunskih stambenih jedinica, komercijalnih čvorišta, hotela visokih i srednjih kategorija, obrazovnih ustanova, službi za zdravstvenu zaštitu i niza zabavnih sadržaja.

Najupečatljivija karakteristika biće Kula Beograd, ikonični toranj koji gleda na reku Savu sa visine oko 200 metara.

Autori projekta predviđaju da će „Belgrade Waterfront“ postati prekretnica u razvoju glavnog grada, time što će predstavljati vrhunsku destinaciju, kako za slobodno vreme, tako i za poslovne aktivnosti.

„Beograd na vodi“ je projektovan prema najvišim standardima održivosti i pored toga što će značajno doprineti vrednosti zemljišta i ugostiteljskom i maloprodajnom sektoru grada, predstavljaće katalizator za strane investicije u Srbiji u budućem periodu.

Projekat tokom izgradnje ima potencijal da generiše više od 20.000 radnih mesta i približno još toliko nakon njegovog završetka. Slični urbani megaprojekti mogu doprineti bruto domaćem proizvodu (BDP) gradova čak do pet odsto.

S obzirom na to da je osmišljen i projektovan prema međunarodnim standardima, „Beograd na vodi“ biće model za poređenje u ekspanziji modernih gradova, sa težištem na očuvanje nasleđa, jačanje putne i saobraćajne infrastrukture i unapređivanje životne sredine, uz veliki centralni park površine 2,7 hektara i spektakularan bulevar koji će biti izgrađeni, navedeno je u saopštenju.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;