Kamen temeljac za tri nove hale u Smederevu

27.04.2015. | Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić postavio je kamen temeljac za izgradnju tri hale u Industrijskoj zoni Smederevo, koje će graditi lokalna samouprava i italijanski investitor, i poručio da svaka nova investicija pokazuje da Srbija ide krupnim koracima napred.

Jednu halu površine 3.000 kvadratnih metara gradiće grad Smederevo za investitore koji su već pokazali interesovanje, vrednost radova je 113 miliona dinara, a rok za završetak 22. jul ove godine.

Druge dve hale napraviće italijanska kompanija „CHVI“, koja se bavi proizvodnjom kotrljajućih ležajeva za namensku industriju, a te hale, na površini od 4.000 kvadratnih metara, biće završene u novembru. Vrednost investicije je četiri miliona evra, a očekuje se da do kraja godine bude zaposleno 100 radnika.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što će sve tri hale graditi srpske firme.

- Kada smo prošli put stavljali kamen temeljac za finski „PKC“, malo ko je verovao da će na vreme biti završeni radovi i da će biti zaposleni radnici. Hala je izgrađena pre roka i danas tu radi 623 radnika, a do kraja godine će ih biti 850 – naveo je Vučić.

On je naveo i da je lokalna samouprava od vlade dobila 37 hektara zemljišta, koje je Grad Smederevo, kako je naveo, svojim angažovanjem uspeo da iskoristi na najbolji način.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović rekla je da je to veliki dan za taj grad i da se u narednom periodu planira više aktivnosti koje će doprineti privrednom razvoju.

Ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco poželeo je italijanskoj kompaniji dobrodošlicu u veliku familiju italijanskih preduzeća u Srbiji, koja broji oko 500 članova, među kojima su i firme koje rade na izgradnji aerodroma u Rimu, Svetskog trgovinskog centra...

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 21.06.2021.
Pa zasto opstina koja nam je prodala placev...
Marko 20.06.2021.
Kako se prijaviti za stolariju?Gde?I sta je...
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...
Nina 04.06.2021.
Imam kucu od 70 kvadrata treba se promeniti...