Završetak kolektora Kula-Vrbas u junu (video)

17.04.2015. | Predrag Ćurčija | RTV

Više od tri godine nisu se čule mašine koje rade na koletkorima za otpadne vode iz Kule i Vrbasa, mada je Evropska unija obezbedila 12,2 miliona evra za glavno postrojenje i 2,2 miliona evra za tehničku dokumentaciju. U Ministarstvu poljoprivrede i opštinama Kula i Vrbas rešeni su da privedu karaju ove radove, a tok je kraj juna.

- Ministarstvo poljoprivrede obezbedilo je ukupno 106 miliona dinara – rekla je Snežana Bogosavljević Bošković, ministarka poljoprivrede, obilazeći početak radova na poslednjoj fazi. - Zadnje što smo učinili to je ovih 21 milion za petu, poslednju fazu. Raduje me što sam videla spremnost Vlade i lokalnih samouprava da ovaj projekat završi i da će rokovi biti ispoštovani i da ćemo građanima moći da pokažemo jedan novi, odgovoran odnos prema zaštiti životne sredine.

- Završetak kolektora je početak velikog posla u Kuli, jer je potrebno završiti kanalizacije u Crvenki i Kuli – ističe Velibor Miloičić, zamenik predsednika opštine. - Ovaj posao je vredan oko 4 miliona evra. Osamdeset odsto dokumentacije je već spremno, a biće potrebno i kreditno zaduženje kako bismo ga priveli kraju.

Posle završetka kolektora neophodno je završiti magistralni vod Kula-Vrbas i cevovod do Crvenke, čime će prestati i zagađivanje velikog Bačkog kanala i ispuštanje otpadnih voda u najzagađeniji vodotok Evrope.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije