INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Završetak kolektora Kula-Vrbas u junu (video)

17.04.2015. | Predrag Ćurčija | RTV

Više od tri godine nisu se čule mašine koje rade na koletkorima za otpadne vode iz Kule i Vrbasa, mada je Evropska unija obezbedila 12,2 miliona evra za glavno postrojenje i 2,2 miliona evra za tehničku dokumentaciju. U Ministarstvu poljoprivrede i opštinama Kula i Vrbas rešeni su da privedu karaju ove radove, a tok je kraj juna.

- Ministarstvo poljoprivrede obezbedilo je ukupno 106 miliona dinara – rekla je Snežana Bogosavljević Bošković, ministarka poljoprivrede, obilazeći početak radova na poslednjoj fazi. - Zadnje što smo učinili to je ovih 21 milion za petu, poslednju fazu. Raduje me što sam videla spremnost Vlade i lokalnih samouprava da ovaj projekat završi i da će rokovi biti ispoštovani i da ćemo građanima moći da pokažemo jedan novi, odgovoran odnos prema zaštiti životne sredine.

- Završetak kolektora je početak velikog posla u Kuli, jer je potrebno završiti kanalizacije u Crvenki i Kuli – ističe Velibor Miloičić, zamenik predsednika opštine. - Ovaj posao je vredan oko 4 miliona evra. Osamdeset odsto dokumentacije je već spremno, a biće potrebno i kreditno zaduženje kako bismo ga priveli kraju.

Posle završetka kolektora neophodno je završiti magistralni vod Kula-Vrbas i cevovod do Crvenke, čime će prestati i zagađivanje velikog Bačkog kanala i ispuštanje otpadnih voda u najzagađeniji vodotok Evrope.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;