INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Turski tok" može ići i kroz Srbiju

15.04.2015. | Novosti

Rusija vodi pregovore sa pet evropskih zemalja – Grčkom, Makedonijom, Srbijom, Mađarskom i Austrijom – preko čije teritorije može ići kopneni deo „Turskog toka“, rekao je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

Novak je u izjavi televiziji „Rosija 24“, koju prenosi „Tas“, podsetio da će kopneni deo „Turskog toka“ delom ići trasom „Južnog toka“, jer za to već postoje planovi. Prema njegovim rečima, ekonomske parametre te infrastrukture će odrediti Evropska unija.

Direktor kompanije „Gasprom“, Aleksej Miler, rekao je da „Gasprom“ još nije dobio konkretne predloge o učešću u izgradnji prekogranične infrastrukture „Turskog toka“.

„Gasprom“ i turska kompanije „Botas“ su 1. decembra prošle godine potpisale memorandum o razumevanju o izgradnji morskog gasovoda iz Rusije u Tursku preko Crnog mora. Kapacitet gasovoda biće 63 milijarde kubnih metara gasa, od kojih će oko 50 milijardi biti dostavljano na novo gasno čvorište na tursko-grčkoj granici.

„Turski tok“ će biti alternativa projektu „Južni tok“, čiju izgradnju je Rusija otkazala u decembru prošle godine. Maršruta „Turskog toka“ će se većim delom po dnu Crnog mora poklopiti sa ranije usaglašenom trasom „Južnog toka“, podsetio je „Tass“.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;