INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Aerodrom Sarajevo konačno će biti kvalitetno povezan s gradom

30.03.2015. | SEEbiz

Uskoro počinje izgradnja „A“ transverzale, saobraćajnice koja će povezivati Međunarodni aerodrom Sarajevo i deo Dobrinje sa ostatkom opštine Novi Grad i grada Sarajeva.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Najbolju ponudu dostavila je firma „Euroasfalt“, koja bi nakon isteka žalbenog roka trebala započeti sa izgradnjom „A“ transferzale. Projekt mnogo znači za Kanton Sarajevo (KS), ali i opštinu Novi Grad jer povezuje severni i južni dio ove opštine, naselja Mojmilo, Dobrinju i Aerodromsko naselje, izveštava „Tv1“. Već je završena eksproprijacija za oko 95 % trase ove saobraćajnice.

- Ovo je jedna moderna saobraćajnica od dva kolovoza, četiri saobraćajne trake, širina svake saobraćajne trake je 3,5 metra, trotoar je širine 3 metra i ima čak biciklističku stazu – kaže Adem Zolj, direktor „Direkcije za puteve KS“.

Troškovi eksproprijacije iznose 2 miliona KM, dok je ukupna vrednost radova za realizaciju projekta 6 miliona konvertabilnih maraka.

Finansiranje prve faze radova u iznosu od 600 hiljada KM biće realizovano zajedničkim sredstvima „Direkcije za puteve“ i Opštine Novi Grad Sarajevo.

- Realizacija projekta predviđena je u naredne tri godine, a u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima budžeta KS projekt se može realizovati i u toku jedne građevinske godine – kažu iz „Direkcije za puteve KS“. Projekt „A" transverzale počinje kružnim tokom na Mojmilu.

- Od Mojmila, preko Dobrinje do Aerodromskog naselja vežemo se na postojeći priključak na magistralni put kod Aerodroma. Dužina je 1400m, skraćujemo put do Aerodroma – kaže Zolj.

Projekti razvoja putne infrastrukture na području KS, čija realizacija počinje u 2015.godini su pored „A“ transverzale i „VI“ transferzala, kao i Biciklistička staza-deonica Stup-Otoka. Također, 8.maja ove godine otvara se ponuda za nastavak izgradnje Južne longitudinale, čija je realizacija predviđena u narednoj godini, izveštava „TV1“.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;