Na Voždovcu počelo rušenje nelegalnih objekata

18.03.2015. | Tanjug

Nadležni organi gradske opštine Voždovac počeli su s rušenjem jednog od nelegalno sazidanih objekata u Beranskoj ulici na Banjici, a uklanjanje nelegalnih objekata nastaviće i u narednom periodu, navodi se u saopštenju te opštine.

Kako se ističe opština Voždovac će od ove godine redovno rušiti nelegalno sazidane objekate na svojoj teritoriji, obzirom na to da je grad Beograd izdvojio finansijska sredstva za sankcionisanje „divlje gradnje“.

- Taj objekat, koji se nalazi na veoma prometnom mestu, već duži niz godina predstavlja ruglo i mesto moguće zaraze, zbog bespravno useljenih lica koja su u okolini zgrade bacala otpad i uznemiravala stanovnike susednih zgrada – navodi se u saopštenju.

Na licu mesta bio je i rukovodilac „Odeljenja za inspekcijske poslove opštine Voždovac“ Tomislav Perić, koji je, kako se dodaje, rekao da će se rušenjem pomenutog objekta, pored sankcionisanja divlje gradnje, izaći i u susret brojnim građanima tog dela Voždovca, koji su do sada opštinskoj inspekciji podneli više od 50 prijava.

- Gradska opština Voždovac će i u narednom periodu, prema planu rušenja, uklanjati nelegalne objekte, čime će se zaustaviti dosadašnja praksa zidanja bez građevinske dozvole – poručila je ta opština.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...
Шумадинац 11.05.2020.
И тако сваке године по 10 дана? Занимљив си...