INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Dubai predstavio projekat 3D štampanog „Muzeja budućnosti“ (video)

17.03.2015. | Dezeen

Potpredsednik i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Mohamed bin Rašid Al Maktum, predstavio je svoju viziju na tviteru za naredno arhitektonsko čudo Dubaija: Muzej budućnosti. Kao što samo ime kaže, zgrada će biti hrabra i maštovita, pomerajući granice arhitekture i dizajna.

Atrakcija vredna 136 miliona dolara, čije je otvaranje najavljeno za 2017. godinu, biće visokotehnološki dragulj tehnoloških dostignuća. Lider Ujedinjenih Arapskih Emirata kaže da će muzej biti „destinacija za najbolje i najpametnije pronalazače i preduzetnike“.

Struktura u obliku ragbi lopte sa rupom u čeliku će se koncentrisati na holografske bilborde i posedovaće izložbe u različitim oblastima inovacija od obrazovanja do zdravstvene zaštite. Velike komponente zgrade će čak biti 3D odštampane.

Moto objekta je „Vidite budućnost, izgradite budućnost“. On teži da ujedini pronalazače, arhitekte, dizajnere i istraživače radi saradnje u različitim tehnologijama, uključujući automobilske industrije, robotike, genetike i druge.

Muzej budućnosti je poslednji u naletu vrhunskih projekata iz prestonice Emirata, koji se kreću od projekata za izgradnju najviših kula blizanaca, preko projektovanja Aladinovog grada u najstarijem delu Dubaija, pa do najvećeg tržnog centra najavljenog za Expo 2020. Muzej će stajati neposredno uz Kule Emirata na putu šeika Zajeda. Arhitekta projekta još uvek nije otkriven.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;