Siniša Mali: Ugovor za "Beograd na vodi" biće transparentan

16.03.2015. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će ugovor za projekat „Beograd na vodi“ biti potpisan u nekoliko narednih nedelja, a detalji ugovora biće transparentni.

Gradonačelnik je objasnio da je u pitanju komercijalni ugovor vredan oko 3,5 milijardi evra, projekat koji će pokrenuti domaću privredu i urediti oko 100 hektara zemlje u centru Beograda.

- To je komercijalni ugovor i naša država ne daje nikakve garancije i ne snosi rizik da li će stanovi biti prodati ili ne. Imate predprodaju, na osnovu toga osetite tržište – rekao je Mali gostujući na „Televizji Pink“.

Mali je naglasio da će glavni projekat za kule biti završen u roku od četiri do pet meseci i ukazao da je zadovoljan činjenicom da će najveće svetske kompanije biti deo ovog projekta.

On je rekao da se u proteklih nekoliko meseci radilo na raščišćavanju terena, da je pomereno 40 brodova, barži i splavova jer je namera da se taj deo grada potpuno očisti od baraka, udžerica i nelegalnih objekata.

Mali je ranije u Kanu najavio da će u okviru projekta „Beograd na vodi,“ na leto početi izgradnja dve rezidencijalne kule od 20 spratove, površine 68.000 metara kvadratnih, a da će ugovor sa firmom „Igl Hils“ (Eagle Hills) iz Abu Dabija biti potpisan u roku od nekoliko narednih nedelja.

- Prošle godine smo predstavili master plan, dakle početak i ideju izgradnje „Beograda na vodi“, ove godine smo išli veliki korak dalje i prezentovali završni dizajn dve stambene kule koje će početi da se grade tokom leta ove godine – kazao je Mali.

On je dodao da je to prvi objekat, a odmah nakon toga sledi izgradnja kule, tržnog centra i jedne poslovne zgrade i jednog hotela, što je prva faza projekta.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...