INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Dogradnja novosadske fabrike vode

10.03.2015. | Dnevnik

Dogradnja fabrike vode na Sunčanom keju biće završena tokom avgusta, kažu u „Vodovodu i kanalizaciji”. Trenutno se izvode grubi građevinski radovi, armiranje i betoniranje, a po rečima portparola tog preduzeća Davora Santrača, uskoro će biti gotovi i tehnološka pumpna stanica, ozonizator i rezervoar s Gau-filterima.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Po informacijama, koje smo dobili od izvođača radova, tokom avgusta možemo očekivati da će nova postrojenja u Fabrici vode početi probni rad i time će biti ispoštovan predviđeni rok za završetak posla – kaže Santrač. - Nakon završetka dogradnje, prerada i kvalitet vode u Novom Sadu biće na najvišem nivou jer će se ugradnjom Gau-filtera i ozonizatora rešiti pitanje mikrobiološke i fizičko-hemijske ispravnosti vode.U ozonskom bloku delimično prerađena voda biće izložena ozonu kao snažnom dezinfekcionom sredstvu, dok će otpad iz tog procesa prikupljati filteri s granuliranim aktivnim ugljem.

I izgradnja novog rezervoara na tom postrojenju za preradu i distribuciju vode teče po planu. Kapacitet tog rezervoara biće 10.000 kubika vode, što će poboljšati i stabilizovati vodosnabdevanje u gradu.Ove godine biće izdvojeno i 390 miliona dinara za regeneraciju nekoliko bunara i utiskivanje novih drenova da bi to preduzeće dobilo dodatne količine sirove vode za preradu.

Deo novca biće iskorišćen i za hidrogeološka istraživanja i opremanje novih bušenih bunara na izvorištu Ratno ostrvo. To preduzeće ove godine uložiće i 100 miliona dinara za dogradnju i rekonstrukciju pogona za osnovno hlorisanje u fabrici vode na Sunčanom keju. Osim toga, izdvojiće i 80 miliona za sanaciju dva bunara na Petrovaradinskoj adi i utiskivanje novih drenova, kao i 100 miliona za izgradnju i opremanje bušenih probno-eksploatacionih bunara.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;