Dogradnja novosadske fabrike vode

10.03.2015. | Dnevnik

Dogradnja fabrike vode na Sunčanom keju biće završena tokom avgusta, kažu u „Vodovodu i kanalizaciji”. Trenutno se izvode grubi građevinski radovi, armiranje i betoniranje, a po rečima portparola tog preduzeća Davora Santrača, uskoro će biti gotovi i tehnološka pumpna stanica, ozonizator i rezervoar s Gau-filterima.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Po informacijama, koje smo dobili od izvođača radova, tokom avgusta možemo očekivati da će nova postrojenja u Fabrici vode početi probni rad i time će biti ispoštovan predviđeni rok za završetak posla – kaže Santrač. - Nakon završetka dogradnje, prerada i kvalitet vode u Novom Sadu biće na najvišem nivou jer će se ugradnjom Gau-filtera i ozonizatora rešiti pitanje mikrobiološke i fizičko-hemijske ispravnosti vode.U ozonskom bloku delimično prerađena voda biće izložena ozonu kao snažnom dezinfekcionom sredstvu, dok će otpad iz tog procesa prikupljati filteri s granuliranim aktivnim ugljem.

I izgradnja novog rezervoara na tom postrojenju za preradu i distribuciju vode teče po planu. Kapacitet tog rezervoara biće 10.000 kubika vode, što će poboljšati i stabilizovati vodosnabdevanje u gradu.Ove godine biće izdvojeno i 390 miliona dinara za regeneraciju nekoliko bunara i utiskivanje novih drenova da bi to preduzeće dobilo dodatne količine sirove vode za preradu.

Deo novca biće iskorišćen i za hidrogeološka istraživanja i opremanje novih bušenih bunara na izvorištu Ratno ostrvo. To preduzeće ove godine uložiće i 100 miliona dinara za dogradnju i rekonstrukciju pogona za osnovno hlorisanje u fabrici vode na Sunčanom keju. Osim toga, izdvojiće i 80 miliona za sanaciju dva bunara na Petrovaradinskoj adi i utiskivanje novih drenova, kao i 100 miliona za izgradnju i opremanje bušenih probno-eksploatacionih bunara.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...