INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Dogradnja novosadske fabrike vode

10.03.2015. | Dnevnik

Dogradnja fabrike vode na Sunčanom keju biće završena tokom avgusta, kažu u „Vodovodu i kanalizaciji”. Trenutno se izvode grubi građevinski radovi, armiranje i betoniranje, a po rečima portparola tog preduzeća Davora Santrača, uskoro će biti gotovi i tehnološka pumpna stanica, ozonizator i rezervoar s Gau-filterima.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Po informacijama, koje smo dobili od izvođača radova, tokom avgusta možemo očekivati da će nova postrojenja u Fabrici vode početi probni rad i time će biti ispoštovan predviđeni rok za završetak posla – kaže Santrač. - Nakon završetka dogradnje, prerada i kvalitet vode u Novom Sadu biće na najvišem nivou jer će se ugradnjom Gau-filtera i ozonizatora rešiti pitanje mikrobiološke i fizičko-hemijske ispravnosti vode.U ozonskom bloku delimično prerađena voda biće izložena ozonu kao snažnom dezinfekcionom sredstvu, dok će otpad iz tog procesa prikupljati filteri s granuliranim aktivnim ugljem.

I izgradnja novog rezervoara na tom postrojenju za preradu i distribuciju vode teče po planu. Kapacitet tog rezervoara biće 10.000 kubika vode, što će poboljšati i stabilizovati vodosnabdevanje u gradu.Ove godine biće izdvojeno i 390 miliona dinara za regeneraciju nekoliko bunara i utiskivanje novih drenova da bi to preduzeće dobilo dodatne količine sirove vode za preradu.

Deo novca biće iskorišćen i za hidrogeološka istraživanja i opremanje novih bušenih bunara na izvorištu Ratno ostrvo. To preduzeće ove godine uložiće i 100 miliona dinara za dogradnju i rekonstrukciju pogona za osnovno hlorisanje u fabrici vode na Sunčanom keju. Osim toga, izdvojiće i 80 miliona za sanaciju dva bunara na Petrovaradinskoj adi i utiskivanje novih drenova, kao i 100 miliona za izgradnju i opremanje bušenih probno-eksploatacionih bunara.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;