INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uskoro nacrti srpsko-albanskih projekata

09.03.2015. | Tanjug

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, energetike i saobraćaja Dejan Trifunović izjavio je da će uskoro biti gotovi prvi nacrti srpsko-albanskih projekata koji se odnose na gradnju autoputa Niš-Priština-Tirana sa izlaskom na luke, kao i rekonstrukciju i dogradnju pruge Beograd-Bar.

- Definisani su projekti, u toku ove nedelje imaćemo prve nacrte projekata, zatim sledi sastanak u Briselu, sastanak u Prištini i mislim da će tokom aprila dva premijera Srbije i Albanije ponuditi EU naše značajne infrastrukturne projekte u delu putne i železničke infrastrukture – rekao je on u Jutarnjem programu RTS-a.

On je rekao da je važno da Evropska unija blagonaklono gleda na takve projekte i da je svesna da se ključne investicije dešavaju tamo gde postoji infrastruktura.

- Interes Srbije je izlazak na albanske luke, pre svega na Drač i Valonu, jer je to deo šireg koncepta da pokušamo da „pokupimo“ sav saobraćaj, kako putnički i teretni od grčkih luka preko albanskih do crnogorske luke Bar kako bismo trasirali taj glavni put za ključni projekat koji ove godine počinjemo da realizujemo, a to je pruga Beograd-Budimpešta – rekao je on.

Glavni kolosek kojim će, kako je naveo, putnici i roba ići ka srednjoj Evropi jeste projekat Beograd-Budimpešta.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;