PRIJAVA-468X60-BANNER

Transparentnost: Ponovo pomereni rokovi za "Beograd na vodi"

05.03.2015. | Tanjug

„Transparentnost Srbija“ tvrdi da je rok za početak izgradnje projekta „Beograd na vodi“ ponovo odložen, a da „najave novih rokova nisu praćene obrazloženjem zašto prethodna obećanja nisu ispunjena“.

U saopštenju „Transparentnosti“ se ocenjuje da je Beograđanima i drugim građanima Srbije bitno da čuju kada će početi izgradnja „Beograda na vodi“, ali da je još bitnije da znaju pod kojim uslovima će to biti učinjeno i uz kakva ulaganja i poslovne rizike koje će preuzeti država.

Ta organizacija je u saopštenju upitala zbog čega nije potpisan najavljeni ugovor sa investitorom iz UAE o javno-privatnom partnerstvu, a tvrde i da nema informacija koja bi ukazivala na to da je bilo kakav ugovor potpisan.

Javnost, tvrde u „Transparentnosti“, „ima pravo da zna i u čemu je problem“ sa „Beogradom na vodi“, odnosno da li su to isključivo nerešeni imovinsko-pravni odnosi i obavljanje pripremnih radova na raščišćavanju terena ili postoje sporna pitanja u pregovaranju sa investitorom.

U saopštenju se ponovo kritikuje što je, kako smatraju u toj organizaciji, proces realizacije projekta netransparentan i „što neće biti nadmetanja u otvorenom tenderskom postupku, sa precizno definisanim uslovima i kriterijumima da se dođe do ekonomski najpovoljnije ponude“.

Tvrdi se i da je projektu dat veliki politički uticaj.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;