INFONET-468X60-BANNER

Potrebna obnova Partizanskog puta kroz Frušku goru

27.02.2015. | RTV

Nacionalni park Fruška Gora jedan je od najvećih turističkih potencijala Vojvodine. Međutim, planove o razvoju turizma nemoguće je praviti, sve dok je putna infrastruktura u lošem stanju. Kao posebno problematičan izdvaja se Partizanski put, koji vodi preko Fruške Gore, od Banstola do Šida.

Vožnja Partizanskim putem, dugim 70 kilometara, nije nimalo prijatna avantura. Put se nalazi u izuzetno lošem stanju, a prema rečima meštana Vrdnika, od 2000. godine na njemu nisu vršene nikakve popravke.

Razlozi zbog kojih se Partizanski put nalazi u veoma lošem stanju nisu samo finansijske prirode. Direktor javnog preduzeća „Nacionalni park Fruška Gora“ kaže da je ključ problema u tome što je ovaj drum i svačiji i ničiji. Njegovo održavanje nalazi se u nadležnosti šest opština, koje među sobom ne mogu da se dogovore o njegovoj rekonstrukciji.

Iz preduzeća „Putevi Srbije” kažu da drum nije u njihovoj nadležnosti jer nije državni, već lokalni, a iz novosadskog „Zavoda za izgradnju grada“ su rekli da je Partizanski put van građevinskog rejona Novog Sada. Da znaju da je stanje loše, navode i u nadležnim opštinama, ali kažu da nemaju sredstava za rešenje problema. Za to vreme, rupe po putu koje je gotovo nemoguće zaobići, otežavaju kretanje vozila, čime se ugrožava bezbednost onih koji su prinuđeni na vožnju tom deonicom. Taj put je deo infrastrukture nacionalnog parka, a stanje u kom se nalazi pogubno je i za turistički potencijal Fruške Gore.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;