INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd

12.02.2015. | Gradjevinarstvo.rs

Projekat „Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd“ (European BEST Engineering Competition) ima za cilj da studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu, pruži mogućnost da iskažu svoje veštine i sposobnosti učestvujući na lokalnom inženjerskom takmičenju u dve kategorije – Timskom dizajnu i Studiji slučaja. Osmi put zaredom, u organizaciji „Udruženja studenata tehnike BEST Beograd“, održaće se na Tehnološko-metalurškom i Mašinskom fakultetu, od 12. do 16. marta.

Pobednici lokalnog nivoa, kvalifikovaće se za učešće na regionalnom „EBEC Balkan“ takmičenju (Balkan Regional Engineering Competition) koje se ove godine održava u Beogradu, od 7-11. maja. Studenti koji osvoje prvo mesto u ovoj rundi, odlaze na finalno evropsko inženjersko takmičenje koje će se održati u Portu.

Prošlogodišnji pobednici timskog dizajna „Beogradskih dana inženjera“ su na regionalnom takmičenju u Nišu osvojili prvo, a zatim u Rigi, na finalnom takmičenju, treće mesto.

Timski dizajn (Team Design) predstavlja najkreativniju vrstu nadmetanja koje podrazumeva rešavanje problema konstruisanjem i dizajniranjem specifične naprave sa zadatom funkcijom poput: dizalice, katapulta, letelice, mosta ili muzičkog instrumenta. Na ovaj način, studenti će pokazati svoju kreativnost, tehničko znanje, sposobnost za rad u timu, kao i druge osobine koje treba da krase mladog inženjera.

Studija slučaja (Case Study) se odnosi na rešavanje tehničko-menadžerskog problema, koje zadaje kompanija određene inženjerske struke. U ovoj kategoriji, studenti će predstaviti svoja rešenja i tako testirati prezentacione sposobnosti i stečena znanja.

U okviru „Beogradskih dana inženjera“, organizovaće se Open Space Tehnology interaktivne radionice, gde će studenti imati priliku da diskutuju sa predstavnicima kompanija i rade na rešavanju aktuelnih problema sa kojima se kompanije danas suočavaju.

Početak prijava je 16. februara. Za više informacija o događaju i načinu prijavljivanja posetite sajt www.best.rs/ebec-beograd ili facebook stranicu „EBEC Beograd – Beogradski Dani Inženjera“. Ulaz je slobodan.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;