Međunarodni konkurs za dizajn „Jumpthegap“

11.02.2015. | Gradjevinarstvo.rs

Još je malo vremena ostalo za prijavu na šesto izdanje međunarodnog konkursa za dizajn „Jumpthegap“. Mladi dizajneri, arhitekti i studenti arhitekture i dizajna mogu se prijaviti, najkasnije do 25. februara 2015, do 12 sati, i to tako da ispune obrazac za prijavu na internet stranici konkursa www.jumpthegap.net. Naknada za sudelovanje se ne naplaćuje. Krajnji rok za slanje projekata je 25. marta 2015.

S pet održanih izdanja do sada, međunarodni konkurs „Jumpthegap“ pokazao se jednim od najvažnijih konkursa u dizajnu kupatila. Organizuje ga „ROCA“ u suradnji s „BCD Centrom za dizajn Barselona“ (BCD Barcelona Centro de Diseño) te služi kao međunarodna platforma za mlade profesionalce i studente dizajna i arhitekture širom sveta. Konkursom se traže kreativne ideje i inovativna rešenja za kupatilske prostore i proizvode povezane s njima, onakve kakvi bi mogli postojati u bližoj ili daljoj budućnosti.

Učesnici konkursa takmičiće se u dve kategorije: za studente i za profesionalce. Ukupni fond nagrada iznosi 15.000 evra. Nagrada u iznosu od 6.000 evra dodeliće se u svakoj kategoriji (za studente i za profesionalce). Međunarodna fondacija „We Are Water“ (We Are Water International Foundation) dodeliće nagradu za održivost u iznosu od 3.000 evra jednom od trideset projekata koje je izbrao žiri. Pobednički projekti, kao i oni koje je žiri odredio za nagrade, biće predstavljeni na izložbama.

Tradicionalno, žiri čine renomirani arhitekti, dizajneri i profesionalci predani razvoju dizajna. U ovom izdanju konkursa „Jumpthegap“ predsednik žirija je kineski arhitekt Ma Yansong, dobitnik brojnih nagrada, među njima i nagrade „Mladi globalni vođe“ (Young Global Leaders; YGL) 2014. godine. Ostali članovi žirija su: Marcelo Rosenbaum, Brazil, dizajner i voditelj „Rosenbaum biroa za dizajn i inovacije“ (Rosenbaum office for design and innovation); Tom Dyckhoff, V. Britanija, novinar i arhitektonski kritičar; Guta Moura, Portugal, suosnivač Experimentae i direktor EXD Biennalea; Josep Congost, Španija, direktor „Centra za dizajn ROCA“ (Roca Design Centre); arhitekt Rafael de La-Hoz, Španija, pokrovitelj „Fondacije za savremenu arhitekturu“ (Contemporary Architecture Foundation); Isabel Roig, Španija, izvršni direktor BCD-a (Barcelona Centro de Diseño) i predsednik BEDA-e („Biro evropskih udruženja za dizajn“ - Bureau of European Design Associations).

Za peto izdanje međunarodnog konkusra za mlade dizajnere „Jumpthegap“ bilo je prijavljeno 3.444 projekta iz 102 zemlje. Detaljne informacije i pravila o konkursu objavljeni su na službenim internet stranicama: www.jumpthegap.net. Dostupni su i putem Facebook profila „Jumpthegap“.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?