INFONET-468X60-BANNER

Međunarodni konkurs za dizajn „Jumpthegap“

11.02.2015. | Gradjevinarstvo.rs

Još je malo vremena ostalo za prijavu na šesto izdanje međunarodnog konkursa za dizajn „Jumpthegap“. Mladi dizajneri, arhitekti i studenti arhitekture i dizajna mogu se prijaviti, najkasnije do 25. februara 2015, do 12 sati, i to tako da ispune obrazac za prijavu na internet stranici konkursa www.jumpthegap.net. Naknada za sudelovanje se ne naplaćuje. Krajnji rok za slanje projekata je 25. marta 2015.

S pet održanih izdanja do sada, međunarodni konkurs „Jumpthegap“ pokazao se jednim od najvažnijih konkursa u dizajnu kupatila. Organizuje ga „ROCA“ u suradnji s „BCD Centrom za dizajn Barselona“ (BCD Barcelona Centro de Diseño) te služi kao međunarodna platforma za mlade profesionalce i studente dizajna i arhitekture širom sveta. Konkursom se traže kreativne ideje i inovativna rešenja za kupatilske prostore i proizvode povezane s njima, onakve kakvi bi mogli postojati u bližoj ili daljoj budućnosti.

Učesnici konkursa takmičiće se u dve kategorije: za studente i za profesionalce. Ukupni fond nagrada iznosi 15.000 evra. Nagrada u iznosu od 6.000 evra dodeliće se u svakoj kategoriji (za studente i za profesionalce). Međunarodna fondacija „We Are Water“ (We Are Water International Foundation) dodeliće nagradu za održivost u iznosu od 3.000 evra jednom od trideset projekata koje je izbrao žiri. Pobednički projekti, kao i oni koje je žiri odredio za nagrade, biće predstavljeni na izložbama.

Tradicionalno, žiri čine renomirani arhitekti, dizajneri i profesionalci predani razvoju dizajna. U ovom izdanju konkursa „Jumpthegap“ predsednik žirija je kineski arhitekt Ma Yansong, dobitnik brojnih nagrada, među njima i nagrade „Mladi globalni vođe“ (Young Global Leaders; YGL) 2014. godine. Ostali članovi žirija su: Marcelo Rosenbaum, Brazil, dizajner i voditelj „Rosenbaum biroa za dizajn i inovacije“ (Rosenbaum office for design and innovation); Tom Dyckhoff, V. Britanija, novinar i arhitektonski kritičar; Guta Moura, Portugal, suosnivač Experimentae i direktor EXD Biennalea; Josep Congost, Španija, direktor „Centra za dizajn ROCA“ (Roca Design Centre); arhitekt Rafael de La-Hoz, Španija, pokrovitelj „Fondacije za savremenu arhitekturu“ (Contemporary Architecture Foundation); Isabel Roig, Španija, izvršni direktor BCD-a (Barcelona Centro de Diseño) i predsednik BEDA-e („Biro evropskih udruženja za dizajn“ - Bureau of European Design Associations).

Za peto izdanje međunarodnog konkusra za mlade dizajnere „Jumpthegap“ bilo je prijavljeno 3.444 projekta iz 102 zemlje. Detaljne informacije i pravila o konkursu objavljeni su na službenim internet stranicama: www.jumpthegap.net. Dostupni su i putem Facebook profila „Jumpthegap“.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;