Drobnjak: Za ariljske saobraćajnice 80 miliona dinara

09.02.2015. | Tanjug

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ izdvojiće 80 miliona dinara za izgradnju saobraćajnica u Arilju, izjavio je direktor tog preduzeća Zoran Drobnjak.

- To se prvenstveno odnosi za izgradnju kružnog toka na putu Arilje-Ivanjica, na raskrsnici ka Grudi, i za radove na deonici Ševelj-Mali Rzav u duzini od dva kilometra. S obzirom da je u prvom planu bezbednost saobraćaja uradićemo trotoare i prateće elemente celom dužinom puta. Početak radova planiramo odmah po zavrsetku zimske sezone, najverovarnije tokom aprila – najavio je Drobnjak tokom posete tom gradu.

On je dodao da je Vlada Srbije potpisala ugovor sa inostranim bankama u vrednosti od 400 miliona evra i da JP „Putevi Srbije“ planira izgradnju puta Požega-Ivanjica.

Investicija vredna oko 8 miliona evra podrazumeva potpuno sređivanje ovog putnog pravca čija će širina kolovoza biti 6,7 metara i imaće sve elemente puta drugog reda, precizirao je Drobnjak.

Predsednik opštine Arilje Zoran Todorović je izrazio zadovoljstvo zbog ovog poduhvata.

- Zahvalan sam „Putevima Srbije“ što će nam izaći u susret i uraditi raskrsnicu na Grudi, gde smo izgubili devet života, a tu su, inače, saobracajne nesreće veoma česte. Što se projekta samog kružnog toka tiče, on je gotov i moram napomenuti da se neće rušiti nijedna kuća – rekao je Toorović.

On je dodao da je izvršena kompletna eksproprijacija zemljišta, a kada vremenske prilike dozvole radovi će otpočeti.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...