INFONET-468X60-BANNER

Drobnjak: Za ariljske saobraćajnice 80 miliona dinara

09.02.2015. | Tanjug

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ izdvojiće 80 miliona dinara za izgradnju saobraćajnica u Arilju, izjavio je direktor tog preduzeća Zoran Drobnjak.

- To se prvenstveno odnosi za izgradnju kružnog toka na putu Arilje-Ivanjica, na raskrsnici ka Grudi, i za radove na deonici Ševelj-Mali Rzav u duzini od dva kilometra. S obzirom da je u prvom planu bezbednost saobraćaja uradićemo trotoare i prateće elemente celom dužinom puta. Početak radova planiramo odmah po zavrsetku zimske sezone, najverovarnije tokom aprila – najavio je Drobnjak tokom posete tom gradu.

On je dodao da je Vlada Srbije potpisala ugovor sa inostranim bankama u vrednosti od 400 miliona evra i da JP „Putevi Srbije“ planira izgradnju puta Požega-Ivanjica.

Investicija vredna oko 8 miliona evra podrazumeva potpuno sređivanje ovog putnog pravca čija će širina kolovoza biti 6,7 metara i imaće sve elemente puta drugog reda, precizirao je Drobnjak.

Predsednik opštine Arilje Zoran Todorović je izrazio zadovoljstvo zbog ovog poduhvata.

- Zahvalan sam „Putevima Srbije“ što će nam izaći u susret i uraditi raskrsnicu na Grudi, gde smo izgubili devet života, a tu su, inače, saobracajne nesreće veoma česte. Što se projekta samog kružnog toka tiče, on je gotov i moram napomenuti da se neće rušiti nijedna kuća – rekao je Toorović.

On je dodao da je izvršena kompletna eksproprijacija zemljišta, a kada vremenske prilike dozvole radovi će otpočeti.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;