INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beograd: Infrastrukturno opremanje u bloku 67a

16.01.2015. | Beobuild

Sa prošlogodišnjim otvaranjem radova krenula je ubrzana gradnja novih stambenih naselja u bloku 67a, trenutno najvećeg takvog gradilišta u gradu. Investitori „Deka Inženjering“ i „Neimar V“ na dva projekta paralelno realizuju preko 800 novih stambenih jedinica, a u narednim fazama biće kompletirani javni i komercijalno-poslovni sadžaji. U ABloku biće spremni za useljenje prvih stanara na proleće, dok su odmakle pripreme za realizaciju naredne faze gradnje.

Ovako intenzivna gradnja podrazumeva i adekvatno komunalno opremanje, što uključuje izgradnju internih saobraćajnica, nove kanalizacione i vodovodne mreže, javnog osvetljenja i drugih pratećih instalacija. U produžetku sada slepe Rjepinove ulice biće izgrađen još jedan izlaz na Ulicu Omladinskih brigada, dok će Ulica Uroša Martinovića biti uređena u proširenom profilu, sa parking prostorom i drvoredima. U okviru bloka biće izgrađena i potpuno nova interna saobraćajnica. Ispod zemlje se ugrađuje optimalna infrastruktura za sve potrebe novog naselja i svih budućih sadržaja u bloku.

Posao na postavljanju podzemnih instalacija u Rjepinovoj ulici je završeno, trasirano je novo uključenje kod Tehničke škole, a sledi izrada gornjih slojeva i asfaltiranje. Radovi na rekonstrukciji Ulice Uroša Martinovića isto napreduju, ostao je još da se završi deo od interne saobraćajnice do Bulevara Crvene armije. U okviru bloka je izgrađena i potpuno nova interna saobraćajnica, koja će razdvojiti stambenu funkciju od susednih parcela namenjenih izgradnji objekata predškolske ustanove i osnovne skole. Ta nova četvorokraka raskrsnica je trenutno u fokusu radova, gde radnici polako završavaju postavljanje instalacija nakon čega sledi nasipanje.

Radovi koji su počeli prošle godine u oktobru trajaće ukupno pet meseci, a realizuje ih Direkcija iz naknade za opermanje građevinskog zemljišta. Vrednost radova iznosi 70 miliona dinara, a izvođač je „AR Gradnja”. Pogledajte fotografije sa lica mesta.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;