IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novi Sad: Kraj obnove lokala na Ribljoj pijaci

29.12.2014. | Dnevnik

Renoviranje lokala na Ribljoj pijaci je završeno, a u taj posao „Tržnica” je uložila oko 16 miliona dinara. Ruinirani objekti zadržali su stari izgled, ali su potpuno rekonstruisani: metalna stolarija zamenjena je aluminijumskom, stara fasadna cigla terakotom, a drveni zabati čamovinom. Urađena je i statička potpora objekata kao i novi krovni pokrivač.

Zamenik gradonačelnika Borko Ilić zahvalio se u ime Grada što su zakupci imali strpljenja da sačekaju renoviranje lokala.

- Najstarija novosadska pijaca je renovirana posle više desetina godina – istakao je Ilić. - Na Trgu republike Grad planira da napravi jednu novu celinu koja će biti centar okupljanja, društvenog i kulturnog života. To je najstariji deo Novog Sada i nadam se da će u narednom periodu sve veći broj Novosađana dolaziti na Riblju pijacu.

Po rečima direktora „Tržnice” Miloša Tubića, najvažnije je što će se uloženi novac vratiti.

- Mnogo lokala na Ribljoj pijaci bilo je prazno, a sada se interesovanje povećalo – rekao je Tubić. - Nakon licitacije i izdavanja lokala izvešćemo računicu i videti za koliko će se celokupna investicija vratiti. U kompletno renoviranje pijace uloženo je 16 miliona dinara, od čega je 2,5 miliona izdvojeno za pokretne tezge i montažne drvene lokale. Pozivam naše buduće zakupce da 15. januara dođu na licitaciju da bi zakupili preostale slobodne lokale.

Za drugu fazu rekonstrukcije te pijace, koja obuhvata zamenu behatona, izgradnju kanalizacije na delovima pijace gde je nikada nije bilo i novu dekorativnu rasvetu, zadužen je „Zavod za izgradnju grada“ (ZIG). Kada ZIG završi radove, „Tržnica” će obnoviti i betonske tezge, nakon čega će pijaca biti kompletno rekonstruisana.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ime 08.12.2022.
Narod je bio prisiljen da zida bez papira j...
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...

;