INFONET-468X60-BANNER

Palić u novom master planu

18.12.2014. | Dnevnik

Lokalna samouprava u Subotici raspisala je konkurs za izradu novog master plana razvoja turizma na Paliću. Prvi Master plan Palića izradila je pre osam godina kompanija „Horvat i Horvat“, a sada se izdvaja pet miliona dinara za novi dokument ovog tipa.

Javna nabavka traje do 14. januara kada se očekuje otvaranje ponuda. U konkursnoj dokumentaciji je navedeno da se očekuje da „Master plan Palić 2015” pruži odgovarajuću plansku osnovu za realizaciju vizije razvoja regiona koja je definisana kao „Palić – jedinstveno mesto gde se ljudi iznova vraćaju u traganju za srećom i zdravljem”.

U okviru novog master plana za razvoj Palića planirana je izgradnja medicinskog banjskog centra, golf terena i drugih objekata od kapitalnog značaja, a dodatni projekti su: sanatorijum na određenoj udaljenosti, objekti za osmatranje ptica, centri tradicionalne medicine, centar sportova na vodi, ZOO, objekti kongresnog turizma itd.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai je najavio da kada se izradi i usvoji novi master plan za Palić, biće objavljen međunarodni konkurs za privlačenje investitora za ovu turističku destinaciju.

- Da bismo zaista mogli da generišemo dolazak ozbiljnih investitora na Palić u 2015. godini neophodno je da se master plan revidira, da se prilagodi sadašnjim potrebama i okolnostima. Samo na taj način ćemo moći da idemo dalje sa tim projektom – izjavio je Maglai.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;