INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kragujevac: Stanove dobija 210 naučnika, uskoro počinje izgradnja

12.12.2014. | Tanjug

Ukupno 210 mladih naučnika Univerziteta u Kragujevcu dobiće stanove do septembra naredne godine, izjavila je „Tanjugu“ portparolka te visokoobrazovne ustanove Marija Pavlović.

Naglašavajući da su nedavno počeli pripremni radovi na zemljištu na kojem će uskoro krenuti izgradnja zgrada, Pavlovićeva je rekla da je reč o lokaciji u blizini tržnog centra „Plaza“ u Kragujevcu, u ulici Dimitrija Tucovića 3.

- Ukupna površina stanova je oko 10.000 kvadratnih metara. Najviše će biti jednosobnih i dvosobnih stanova od 45, odnosno 55 kvadratnih metara – rekla je Pavlovićeva i navela da je oko 10 odsto od ukupnog broja stanova namenjeno naučnicima-bračnim parovima, koji će dobiti stanove površine 72 kvadrata.

Prema njenim rečima, izvođač radova je firma „Banković“ iz Crne Trave, a ugovor o izgradi glavnog projekta i izvođenju radova, ta firma i Jedinica za upravlje projektom pri Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, potpisali su maja ove godine.

Naglašavajući da se izgradnja stanova finansira sredstvima „Evropske investicione banke“ u iznosu od oko 11 miliona evra, Pavlovićeva je rekla da će tek biti utvrđeni načini i kriterijumi za dodelu stanova, kao i da li će kada moći da se otkupe.

Pored izgradnje stanova, sredstvima „Evropske investicione banke“, u iznosu od oko 20 miliona evra, u Kragujevcu se planira i izgradnja naučnog centra sa bankom matičnih ćelija, površine 11.000 kvadratnih metara, koja bi trebalo da počne na proleće naredne godine.

Projekat izgradnje stanova i naučnog centra u Kragujevcu pokrenut je pre četiri godine i kako je tada ocenio rektor kragujevačkog Univerziteta Slobodan Arsenijević predstavlja jednu od najvećih investicija u domaću naučnu infrastrukturu u poslednjih nekoliko decenija.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;