Mihajlović: Gasovod Niš-Dimitrovgrad se ubrzano gradi (video)

08.12.2014. | Tanjug

Potpredsednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da na izgradnji gasovoda Niš-Dimitrovgrad radi ubrzano, te da on predstavlja mogućnost da se Srbija kasnije priključi TAP-u, odnosno na Grčku i kasnije možda i na gasovod koji grade Rusija i Turska.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Mihajlović je podvukla i da gasovod Niš-Dimitrovgrad nikada nije bio konkurencija „Južnom toku“.

- Prethodno Ministarstvo energetike je već krenulo u razgovore, mora da se pripremi projektna dokumetnacija… Kao što znate, Evropska unija finansira deo sa bugarske strane i sa naše strane takođe mora da se nađe način kako će to da finansirati – rekla je Mihajlović „Tanjugu“.

Mihajlović, koja je i ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture je podvukla da svaka država, ako želi da poveća svoju stabilnost i bebzednost, mora da razmišlja na nekoliko strana.

- Mi iz Rusije dobijamo gas kroz pravac Rusija-Ukrajina-Mađarska-Srbija, imamo mogućnost za Niš-Dimitrovgrad, imali smo „Južni tok“, ako od toga ne bude ništa onda ćemo pokušati da se prikačmo na TAP da na taj način dobijamo drugi izvor, jer je to gas iz Azerbejdžana i drugi pravac gasa za Srbiju – objasnila je ona.

Prema njenim rečima, najvažnije za Srbiju je da obezbedi stabilnost u bilo kojoj varijanti, da ima bilo koj drugi tok snabdevanja gasom, a sa surge strane to znači i nižu cenu gasa budući da je sada cena vrlo visoka zbog tranzitne takse kroz Mađarsku.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...