Mihajlović: Gasovod Niš-Dimitrovgrad se ubrzano gradi (video)

08.12.2014. | Tanjug

Potpredsednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da na izgradnji gasovoda Niš-Dimitrovgrad radi ubrzano, te da on predstavlja mogućnost da se Srbija kasnije priključi TAP-u, odnosno na Grčku i kasnije možda i na gasovod koji grade Rusija i Turska.

Mihajlović je podvukla i da gasovod Niš-Dimitrovgrad nikada nije bio konkurencija „Južnom toku“.

- Prethodno Ministarstvo energetike je već krenulo u razgovore, mora da se pripremi projektna dokumetnacija… Kao što znate, Evropska unija finansira deo sa bugarske strane i sa naše strane takođe mora da se nađe način kako će to da finansirati – rekla je Mihajlović „Tanjugu“.

Mihajlović, koja je i ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture je podvukla da svaka država, ako želi da poveća svoju stabilnost i bebzednost, mora da razmišlja na nekoliko strana.

- Mi iz Rusije dobijamo gas kroz pravac Rusija-Ukrajina-Mađarska-Srbija, imamo mogućnost za Niš-Dimitrovgrad, imali smo „Južni tok“, ako od toga ne bude ništa onda ćemo pokušati da se prikačmo na TAP da na taj način dobijamo drugi izvor, jer je to gas iz Azerbejdžana i drugi pravac gasa za Srbiju – objasnila je ona.

Prema njenim rečima, najvažnije za Srbiju je da obezbedi stabilnost u bilo kojoj varijanti, da ima bilo koj drugi tok snabdevanja gasom, a sa surge strane to znači i nižu cenu gasa budući da je sada cena vrlo visoka zbog tranzitne takse kroz Mađarsku.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...