PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Zrenjanin: Skadar na Lesnini dočekao zidare

03.12.2014. | Dnevnik

Gradnja stambeno poslovnog objekta u zrenjaninskom naselju Lesnina, nastavljena je ovih dana posle petogodišnjeg zastoja. Stanovnici tog dela grada negodovali su zbog napola završenog objekta, nazivali ga „Skadrom na Lesnini“ i ukazivali, kako je „Dnevnik“ u više navrata pisao, da je građevina postala javni toalet iz koga se, posebno tokom pijačnih dana, širi nesnosan smrad, dok su podrumske prostorije postale stecište narkomana i sumnjivih tipova. Posebno su bili zabrinuti roditelji čija deca pohađaju obližnju školu „Dositej Obradović“.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Gradnju stambeno-poslovnog objekta „Centar-jug“, površine 5.000 kvadratnih metara, sa 48 stanova, započela je oktobra 2008. godine firma GIK „Banat“, ali je u međuvremenu otišla u stečaj. Pre dve godine „Intergradnja Group“ kupila je „Banat“ u stečaju. Danas ta firma posluje kao „GIK Intergradnja Banat Group“ zapošljava četrdesetak radnika, i nastoji da opstane u osnovnoj delatnosti – niskogradnja, visokogradnja i hidrogradnja.

Direktor „Intergradnje Banat grup“ Uroš Aulić kazao je za zvanični portal Grada Zrenjanina da je u minulom periodu ova građevinska firma obnavljala mehanizaciju i kapacitete, da nema dugovanja, a rezultat je nastavak radova na izgradnji stambeno – poslovnog objekta „Centar-jug“. U završetak objekta u vidu vlastite investicije biće uloženo, po rečima Aulića blizu dva miliona evra.

Na ograđenom gradilištu uz koje je postavljen kran, osvanula je i tabla na kojoj je kao rok za završetak radova označen 30. jun 2016. godine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...
Šef gradilišta 16.05.2023.
Srđane, verovatno si mlad statičar koji kor...

;