Knauf i Lindner pomažu poplavljenima

17.11.2014. | Gradjevinarstvo.rs

Postavljanjem kamena temeljca, u Obrenovcu je počela izgradnja stambene zgrade za 28 porodica koje su u majskim poplavama ostale bez krova nad glavom. Objekat se gradi pod pokroviteljstvom „Fondacije Dejan Stanković“, uz donaciju građevinskog materijala kompanije „Knauf Zemun“ d.o.o. i transporta kompanije „Lindner“ d.o.o.

- Kada je proglašena godina „Menschlichkeita“ u „Knauf“-u, što u prevodu znači godina „Ljudskosti“, nismo ni pomislili da će nas neprilike u zemlji naterati da ljudskost i dokažemo. Srećni smo što širokom paletom naših proizvoda možemo da pomognemo izgradnji srećnije budućnosti naših sugrađana. Gips kartonske ploče sa pratećom potkonstrukcijom u sistemu suve gradnje i lepkovi za keramiku i fasade iz Knauf proizvodnog pogona u Zemunu, samo su deo asortimana koji šleperski stiže kao pomoć – rekao je Darko Kozlovački, direktor prodaje „Knauf“-a u Srbiji

- Ova donacija građevinskog materijala poklon je za sve naše sugrađane pogođene poplavama. Želimo im da što pre iznova izgrade svoj dom kao i da obnove objekte od javnog značaja. Važno je da znaju kako na nas uvek mogu da računaju – dodaje Vojislav Popović, regionalni direktor „Lindner“-a za zapadni Balkan.

Pored donacije za Obrenovac, „Knauf“ d.o.o. i „Lindner“ d.o.o. uputili su pomoć i žiteljima Krupnja i Ljubovije. Ukupna vrednost donacije – građevinskog materijala i transporta do odredišta – iznosi 30.000 evra.

Pored stambene zgrade za Obrenovčane, zahvaljujući pomoći „Knauf“-a i „Lindner“-a, biće pomognuta rekonstrukcija Dom kulture, simbola Obrenovca. U Krupnju i Ljuboviji, donacija dve kompanije biće iskorišćena za objekte jednoporodičnog stanovanja i privatne kuće.

Donacija „Knauf“-a i „Lindner“-a u Srbiji deo je regionalne humanitarne inicijative i predstavlja pomoć nastradalima u ovogodišnjim poplavama u celoj Srbiji.

Grupacija „Knauf“ jedan je od vodećih evropskih proizvođača materijala za završne radove u građevinarstvu. Pioniri su u primeni svih sistema suve gradnje u Srbiji i regionu, a od 2008. u fabrici u Zemunu proizvode lepkove za keramiku, glet mase i fasadne sisteme po najsavremenijim nemačkim standardima.

„Lindner“ je jedna od vodećih nemačkih građevinskih kompanija, osnovana pre 50 godina, sa iskustvom u poslovanju na svim kontintentima. Regionalni centar „Lindner“ d.o.o. Beograd za zemlje Zapadnog Balkana postao je lider u izvođenju radova najekskluzivnijih i najzahtevnijih objekata, kao što su hoteli, bolnice, TV studiji, koncertne dvorane itd.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...