PRIJAVA-468X60-BANNER

Bačka Palanka: Spreman tender za novi most

13.11.2014. | Dnevnik

Zamenik predsednika bačkopalanačke opštine Bojan Radman, izjavio je da je za novi most na Dunavu koji treba da spoji Bačku Palanku i Neštin, Javno preduzeće „Putevi Srbije“ raspisalo tender čija se objava očekuje ovih dana. Tender je pripremljen za idejni projekat mosta, a vrednost ovog posla je 49,5 miliona dinara.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Da se ozbiljno radi na projektu izgradnje mosta može se proveriti na sajtu „Puteva Srbije“ gde je navedeno da je projekat ušao u Program poslovanja ovog preduzeća – naglašava Radman. - Paralelno sa ovim poslom Skupština opštine Bačka Palanka donela je Odluku o izradi plana detaljne regulacije za lokaciju budućeg mosta i prilaznih saobraćajnica, a to znači da će se do naredne godine steći uslovi za izradu glavnog projekta. Ovo je veoma ozbiljan posao, pa je i procedura do konačne dokumentacije duža.

Paralelno sa ovim poslom „Putevi Srbije“ podneli su zahtev za dobijanje lokacijske dozvole za izgradnju puta Neštin-Vizić-Erdevik. To govori da će se steći uslovi da se iduće godine ovaj put osavremeni, odnosno izgradi.

- Dozvolu izdaje „Pokrajinski sekretarijat za urbanizam“ i mi očekujemo da će se sva potrebna dokumentacija pribaviti do kraja ove godine – zaključuje Radman.

Nadležni u lokalnoj samoupravi kažu da je put Vizić-Erdevik trasiran i predviđen Planom detaljne regulacije koji je usvojen i put je proglašen javnim interesom. Urađena je i parcelizacija, a svi vlasnici parcela preko kojih put prolazi dobili su obaveštenje o tome od Katastra iz Bačke Palanke.

- Mislim da sada zaista nema dileme da li će se ovaj posao raditi ili ne – uveren je Radman. - On je, od strateškog interesa za Republiku Srbiju, a ogromnog značaja za region i Bačku Palanku. Svesni smo da se ovako veliki projekti sporije realizuju, jer iziskuju velika sredstva, složeniju dokumentaciju, pripreme... Ali, to ne znači da od njih treba odustajati. Zbog oponenata ovom projektu, kojih ima čak i u našoj sredini, treba reći da će finansijsko učešće naše opštine biti minimalno. Naš posao je da obavimo komasaciju u Viziću, doneli smo odluku o početku ovog posla, a suština je da zamenimo zemlju sa ljudima koji imaju zemljište na trasi novog puta prema Erdeviku.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ime 08.12.2022.
Narod je bio prisiljen da zida bez papira j...
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...

;