INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Od sledeće godine radovi na Starom sajmištu

06.11.2014. | RTS

Radovi na izgradnji Memorijalnog kompleksa na Starom sajmištu počeće sledeće godine, najpre na kuli, najavljeno je na konstitutivnoj sednici Komisije grada Beograda za izgradnju Memorijalnog kompleksa.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Ministar Aleksandar Vulin, koji je potpredsednik te komisije, istakao da je Beograd imao četiri logora, odnosno četiri stratišta, dodavši da, nažalost, nijedan memorijal koji je dostojan patnji i stradanja koje su doživeli njegovi građani, prenosi „Tanjug“.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je zadovoljan što je komisija počela da radi i što je utvrdila prioritete i istakao da je grad spreman da nastavi da radi sve ono što je radila prethodna komisija.

- Tokom sledeće godine izvršićemo određene radove na kuli što je veoma značajno, jer ćemo tako započeti obeležavanje tog mesta i tako početi proces da se tu izgradi memorijalni centar – naveo je Vesić.

Gradski menadžer je kazao da će biti predviđena sredstva za međunarodni konkurs koji će biti raspisan prema zahtevima komisije i Vlade Srbije i zatim će se videti kakvo će biti trajno rešenje za Staro sajmište.

- Učinićemo sve da kroz novi urbanistički plan i generalni urbanistički plan, kao i sve druge urbanističke planove, stvorimo pretpostavke da aktivnosti komisije mogu da se realizuju – naveo je Vesić.

Skupština grada Beograda obrazovala je 25. oktobra Komisiju za utvrđivanje programske koncepcije i davanje predloga modela upravljanja Memorijalnim kompleksom na Starom beogradskom sajmištu, kao stručno radno telo gradonačelnika Beograda. Zadatak Komisije je davanje predloga modela upravljanja budućim Memorijalnim centrom, a u sklopu predviđene dinamike fizičke rekonstrukcije celokupnog prostora budućeg Memorijala na Starom beogradskom sajmištu.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;