Potpisan ugovor za izgradnju fabrike u okviru „Petrohemije“

23.10.2014. | Tanjug

Potpisivanje ugovora o izradi plana detaljne regulacije za fabriku polipropilena u HIP-Petrohemiji, predstavlja prvi korak ka izgradnji te fabrike i ova investicija je ključna za opstanak kompanije, saopšteno je iz pančevačke hemijske industrije. Ugovor su potpisali predstavnici HIP-Petrohemije i „Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva“, a investicija je vredna 120 miliona evra, navedeno je u saopštenju.

Ilustracija (Foto: PIxabay.com)

Novac za pripremu planske i projektne dokumentacije za izgradnju nove fabrike je odvojen u okviru aktivnosti Vlade Srbije, usmerenih na stabilizaciju poslovanja i privatizaciju „Petrohemije“, i u skladu sa Sporazumom o saradnji te kompanije i NIS-a.

- Potpisivanje ugovora je od velikog je značaja za nas, budući da je izgradnja fabrike polipropilena predviđena Strategijom razvoja HIP-Petrohemije 2014-2030, i to je ključna investicija za opstanak i dalji razvoj kompanije – navedeno je u saopštenju.

Izgradnjom fabrike polipropilena, kako se dodaje, „Petrohemija“ bi unapredila komercijalnu valorizaciju proizvoda, izašla iz zone poslovnih gubitaka, povećala izvozni potencijal i doprinela razvoju privrede na nacionalnom i lokalnom nivou.

Prva faza projekta obuhvata izradu planske i tehničke dokumentacije za izgradnju nove fabrike u okviru koje su, pored Plana detaljne regulacije, predviđeni i izbor licence, studija opravdanosti sa idejnim projektom i studija o proceni uticaja na životnu sredinu. Kako je navedeno, HIP-Petrohemija pozdravlja najave Vlade Srbije da će strateško rešenje za tu firmu biti pronađeno do kraja godine.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...