Potpisan ugovor za izgradnju fabrike u okviru „Petrohemije“

23.10.2014. | Tanjug

Potpisivanje ugovora o izradi plana detaljne regulacije za fabriku polipropilena u HIP-Petrohemiji, predstavlja prvi korak ka izgradnji te fabrike i ova investicija je ključna za opstanak kompanije, saopšteno je iz pančevačke hemijske industrije. Ugovor su potpisali predstavnici HIP-Petrohemije i „Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva“, a investicija je vredna 120 miliona evra, navedeno je u saopštenju.

Ilustracija (Foto: PIxabay.com)

Novac za pripremu planske i projektne dokumentacije za izgradnju nove fabrike je odvojen u okviru aktivnosti Vlade Srbije, usmerenih na stabilizaciju poslovanja i privatizaciju „Petrohemije“, i u skladu sa Sporazumom o saradnji te kompanije i NIS-a.

- Potpisivanje ugovora je od velikog je značaja za nas, budući da je izgradnja fabrike polipropilena predviđena Strategijom razvoja HIP-Petrohemije 2014-2030, i to je ključna investicija za opstanak i dalji razvoj kompanije – navedeno je u saopštenju.

Izgradnjom fabrike polipropilena, kako se dodaje, „Petrohemija“ bi unapredila komercijalnu valorizaciju proizvoda, izašla iz zone poslovnih gubitaka, povećala izvozni potencijal i doprinela razvoju privrede na nacionalnom i lokalnom nivou.

Prva faza projekta obuhvata izradu planske i tehničke dokumentacije za izgradnju nove fabrike u okviru koje su, pored Plana detaljne regulacije, predviđeni i izbor licence, studija opravdanosti sa idejnim projektom i studija o proceni uticaja na životnu sredinu. Kako je navedeno, HIP-Petrohemija pozdravlja najave Vlade Srbije da će strateško rešenje za tu firmu biti pronađeno do kraja godine.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...
Zvonko 14.07.2020.
Iz bloka 42 se ovde seli buvlja pijaca a ne...