Potpisan ugovor za izgradnju fabrike u okviru „Petrohemije“

23.10.2014. | Tanjug

Potpisivanje ugovora o izradi plana detaljne regulacije za fabriku polipropilena u HIP-Petrohemiji, predstavlja prvi korak ka izgradnji te fabrike i ova investicija je ključna za opstanak kompanije, saopšteno je iz pančevačke hemijske industrije. Ugovor su potpisali predstavnici HIP-Petrohemije i „Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva“, a investicija je vredna 120 miliona evra, navedeno je u saopštenju.

Novac za pripremu planske i projektne dokumentacije za izgradnju nove fabrike je odvojen u okviru aktivnosti Vlade Srbije, usmerenih na stabilizaciju poslovanja i privatizaciju „Petrohemije“, i u skladu sa Sporazumom o saradnji te kompanije i NIS-a.

- Potpisivanje ugovora je od velikog je značaja za nas, budući da je izgradnja fabrike polipropilena predviđena Strategijom razvoja HIP-Petrohemije 2014-2030, i to je ključna investicija za opstanak i dalji razvoj kompanije – navedeno je u saopštenju.

Izgradnjom fabrike polipropilena, kako se dodaje, „Petrohemija“ bi unapredila komercijalnu valorizaciju proizvoda, izašla iz zone poslovnih gubitaka, povećala izvozni potencijal i doprinela razvoju privrede na nacionalnom i lokalnom nivou.

Prva faza projekta obuhvata izradu planske i tehničke dokumentacije za izgradnju nove fabrike u okviru koje su, pored Plana detaljne regulacije, predviđeni i izbor licence, studija opravdanosti sa idejnim projektom i studija o proceni uticaja na životnu sredinu. Kako je navedeno, HIP-Petrohemija pozdravlja najave Vlade Srbije da će strateško rešenje za tu firmu biti pronađeno do kraja godine.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...