INFONET-468X60-BANNER

Kasni rekonstrukcija Vojvode Stepe?

13.10.2014. | Novosti

Asfalt na rekonstruisanoj Ulici vojvode Stepe, na delu od Save Maškovića do Ljube Vučkovića neće uskoro ugledati svetlost dana! Iako je završetak prve faze radova najpre najavljen za 10. oktobar, otvaranje ovog dela za saobraćaj, kažu radnici „ako Bog da“ biće tek u novembru.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Od Trošarine, nizbrdo do prvog semafora, juče je na „terenu“ bilo skoro sto radnika. Vrućina i omorina, nigde cvrkuta nigde vetrića! Kao u pripoveci Janka Veselinovića, tek zvuk pokojeg bagera ometa sedeljku radnika u debelom hladu. Neki i rade, ali odbrojavaju sitno. Dok na licu stoji osmeh, nema teškog rada, komentarišu prolaznici.

- Danas je nešto neočekivano živo na gradilištu, mora da ste se najavili da dolazite – kroz smeh priča Žarko Durunić, vlasnik kafića „Rastel“. - Bez preterivanja, ali radnici dođu na teren u sedam, pa odmaraju u kamionima do 11 sati. Kojim tempom su proticala prva dva meseca rekonstrukcije, mislio sam da ulica neće biti gotova za dve godine.

Doduše, na gradilištu polako počinje da se nazire izgled nove ulice, ali samo prvih stotinak metara od Trošarine. Betonsko postolje za šine izliveno je do Saobraćajnog fakulteta, ali kameni nasip za asfalt čeka najveći deo trase prve deonice rekonstruisanja. Trojica nadzornika zadovoljno uhvatila pravac po tramvajskoj stazi.

Kada smo ih zapitali da li se to raduju današnjem datumu i završetku radova na ovom delu ulice, zastadoše. Ne bi im pravo.

- Sve se radi onako kako je predviđeno. Radovi teku po roku. Nemamo mi tu šta, samo kontrolišemo – mrzovoljno progovora jedan od njih.

Najveći problem ipak imaju stanari. Prašina zatvorila sve prozore, pešačke staze izgubljene pre dva meseca, desetine kilograma iz nabavke vuku se i po dve stotine metara. Točkići na koferima ove godine nisu olakšali doseljavanje novih studenata u studentski dom. Svaki novi dan kida po jednu žicu strpljenja.

Produženje radova na rekonstrukciji tramvajske dvokolosečne pruge, kontaktne mreže, kolovoza, trotoara i infrastrukture, od Autokomande do okretnice na Banjici, trajaće do 30. oktobra.

Nadležne gradske službe juče nisu bile dostupne za odgovor za kada je konačno zakazan završetak radova prve deonice. Kako su nam saopštili iz jedne od njih, svi su toliko preokupirani vojnom paradom zakazanom za 16. oktobar na Novom Beogradu, da nisu upoznati čak ni dokle je stigla rekonstrukcija Ulice vojvode Stepe.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;