Austrijski „Strabag“ kupuje firme oduzete od Mila Đuraškovića

26.09.2014. | Blic

Austrijski „Strabag“ hoće da kupi putarska preduzeća koja je država oduzela Milu Đuraškoviću i koja zapošljavaju 900 radnika, saznaje „Blic“. „Štrabag“ je na adresu „Agencije za privatizaciju“ poslao ponudu za preuzimanje preduzeća PZP „Beograd“ i „Vojvodinaput-Bačkaput“.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Obema firmama je do novembra 2011. rukovodio Milo Đurašković, vlasnik „Nibens grupe“, koji je optužen za malverzacije i utaju poreza u putarskim firmama. Tada su oba putarska preduzeća dobila status firmi u restrukturiranju.
 
„Strabag“ je jedna od vodećih kompanija za izgradnju puteva u srednjoj i istočnoj Evropi. Sa 75.000 zaposlenih vodeća su građevinska firma u Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj i Češkoj. U Srbiji su vlasnici tri preduzeća – „Putevi Čačak“, Preduzeće za puteve Zaječar i Pančevo.

- Sa kupovinom PZP „Beograd“ i vojvođanske firme „Strabag“ bi praktično dobio polovinu tržišta u Srbiji. Pri tom imaju strateški interes ovih putarskih preduzeća jer drže polovinu tržišta u Mađarskoj, a vlasnici su i firme Crna Gora put – kaže za “Blic” Slobodan Jovanović, bivši direktor PZP „Beograd“.

On pojašnjava da PZP „Beograd“ održava polovinu puteva na teritoriji Beograda gde ima jaku konkurenciju, što nije slučaj i sa vojvođanskom firmom.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...