INFONET-468X60-BANNER

Austrijski „Strabag“ kupuje firme oduzete od Mila Đuraškovića

26.09.2014. | Blic

Austrijski „Strabag“ hoće da kupi putarska preduzeća koja je država oduzela Milu Đuraškoviću i koja zapošljavaju 900 radnika, saznaje „Blic“. „Štrabag“ je na adresu „Agencije za privatizaciju“ poslao ponudu za preuzimanje preduzeća PZP „Beograd“ i „Vojvodinaput-Bačkaput“.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Obema firmama je do novembra 2011. rukovodio Milo Đurašković, vlasnik „Nibens grupe“, koji je optužen za malverzacije i utaju poreza u putarskim firmama. Tada su oba putarska preduzeća dobila status firmi u restrukturiranju.
 
„Strabag“ je jedna od vodećih kompanija za izgradnju puteva u srednjoj i istočnoj Evropi. Sa 75.000 zaposlenih vodeća su građevinska firma u Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj i Češkoj. U Srbiji su vlasnici tri preduzeća – „Putevi Čačak“, Preduzeće za puteve Zaječar i Pančevo.

- Sa kupovinom PZP „Beograd“ i vojvođanske firme „Strabag“ bi praktično dobio polovinu tržišta u Srbiji. Pri tom imaju strateški interes ovih putarskih preduzeća jer drže polovinu tržišta u Mađarskoj, a vlasnici su i firme Crna Gora put – kaže za “Blic” Slobodan Jovanović, bivši direktor PZP „Beograd“.

On pojašnjava da PZP „Beograd“ održava polovinu puteva na teritoriji Beograda gde ima jaku konkurenciju, što nije slučaj i sa vojvođanskom firmom.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;