PRIJAVA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Mihajlović najavila pomoć za projekat Luka Apatin

08.09.2014. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će to Ministarstvo pomoći opštini Apatin kako bi projekat gradnje međunarodne luke u Apatinu prošao sve procedure neophodne za početak realizacije.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Mihajlović, koja je u vladi razgovarala sa predstavnicima Apatina i Ivanjice o bržoj realizaciji infrastrukturnih i drugih projekata, najavila je da će zajedno sa „Agencijom za luke“ i predstavnicima Apatina, biti razmotreni problemi zbog kojih predlog tog vrlo važnog projekta još nije prošao potrebne procedure, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Predstavnici Apatina dobili su i uveravanja da će Lučka kapetanija koja deluje u sastavu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ostati u ovom gradu, a dogovoreno je da se ponovo razmotri i projekat revitalizacije pruge Apatin-Sonta.

Sa predstavnicima opštine Ivanjica razgovarano je o problemima bespravne gradnje u Parku prirode „Golija“ i dogovoreno da se to pitanje rešava u saradnji sa nadležnim ministarstvom i Zavodom za zaštitu prirode.

Tema razgovora bila je i obnova lokalne putne infrastrukture i sanacija klizišta, kao i zamena azbestnih cevi na lokalnom vodovodu. Ministar građevinarstva, saobraćcaja i infrastrukture je zadužila svoje saradnike da za svaki od projekata ili problema u najkraćem roku održe operativne sastanke sa predstavnicima lokalnih samouprava na kojima će se dogovoriti konkretna rešenja.

Ona je naglasila da je za realizaciju svakog pojedinačnog projekta neophodno striktno poštovanje zakonske procedure i dostavljanje potpune dokumentacije, što nije bio slučaj u prethodnom periodu, kada se vrlo često radilo i gradilo na osnovu neformalnih dogovora.

Sastancima su, pored saradnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prisustvovali i državni sekretari i njihovi zamenici u Ministarstvu privrede, Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvu za rad, zapošljavanje i socijalne politiku.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;