INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Nezakonita gradnja skladišta gasa u Smederevu

28.08.2014. | Novosti

Policijski inspektor Sektora za vanredne situacije MUP Republike Srbije, Vladan Cvetković, podneo je prijavu „Agenciji za borbu protiv korupcije“ zbog sumnje u nezakonito postupanje državnih organa i lokalne vlasti u vezi izgradnje najvećeg skladišta gasa u Srbiji.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

U otvorenom pismu javnosti i premijeru Aleksandru Vučiću, Cvetković – kojem je dodeljen status uzbunjivača javnosti – tvrdi da je skladište izgrađeno na osnovu nezakonito donetog Plana detaljne regulacije, čime je lokalna vlast ugrozila interese grada.

Cvetković poziva na odgovornost gradonačelnicu, i predsednika Skupštine grada, jer je republička „Urbanistička inspekcija“ ustanovila da je Skupština planski dokument donela suprotno Zakonu i Planu generalne regulacije. Inače, ranije je Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal podneo krivičnu prijavu protiv bivšeg ministra građevinarstva i urbanizma, Velimira Ilića, gradonačelnice Jasne Avramović i još sedam osoba – zbog sumnje u zloupotrebe vezane za gradnju skladišta TNG.

Da propusta ima, nedavno je potvrđeno i iz Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, odakle je najavljeno formiranje komisije za ispitivanje nedostataka ovog projekta. Gradnjom skladišta – već mesecima – bave se i Osnovno tužilaštvo u Smederevu, i policija.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;