Novi Sad: Biće novih učionica i sala za fizičko

14.08.2014. | N. Radman | Dnevnik

Naodgradnja OŠ “Vasa Stajić” trebala bi da počne u septembru, saznali smo od direktorke te obrazovne ustanove Jasmine Pastonjicki. Biće izgrađena nova fiskulturna sala, topla veza između školskog objekta i stare sale za fizičko, a broj učionica biće povećan za četiri nove.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com) 

- Prikupljanje dokumentacije je završeno. Morali smo prvo da usaglasimo projekat, koji smo već imali, što je i urađeno i nakon toga dobili smo sve saglasnosti. Sada nas očekuje izbor izvođača radova - kaže Pastonjicki.

Novi amfiteatar, dve učionice i dnevni boravak dobiće OŠ “Dušan Radović”, u Čenejskoj ulici, a kako bi radovi počeli neophono je da dobiju lokacijsku dozvolu i urade projekat. Direktorka te škole Marija Čekić kaže da su im dodatne prostorije preko potrebne.

- Nadamo se da će ove godine početi i nadogradnja, jer se pokazalo da nam je potrebno više prostora zbog toga što svake godine imamo sve više učenika - kaže Čekić.

Ona je objasnila da amfiteatar do sada nisu imali u školi, a da je neophodan kako bi se u njemu odvijale radionice, pozorišne predstave, sednice nastavničkog veća i sve aktivnosti za koje škola nije imala prostor. Nove učionice će, po njenim rečima, poslužiti za izborne predmete, jer su se u postojećim učenici preklapali sa časovima, te je izvođenje nastave bilo veoma otežano, a sada će imati priliku i da organizuju celodnevni dnevni boravak za đake prvog i drugog razreda.

Novi prostor dobiće i OŠ “Ivo Lola Ribar”, a po rečima direktora te obrazovne ustanove Milorada Čudića nove učionice omogućiće im da za đake od prvog do četvrtog razreda organizuju nastavu u jednoj smeni.

- Iznad fiskulturne sale biće izgrađene četiri učionice i dve male učionice za produženi boravak i na taj način dobićemo novih 300 kvadrata. Nadogradnjom učionica, uradićemo i statičku potporu sale za fizičko i produžiti mu vek za duži period. Za nadogradnju novih prostorija od grada smo dobili 20 miliona dinara i zahvalni smo im što su prepoznali naše potrebe i izdvojili novac. Nadamo se da će izgradnja početi ove godine, a biti završena početkom sledeće- kaže Čudić.

Za rekonstrukciju i nadogradnju te tri škole grad je izdvojio 57 miliona dinara.

Elektrotehničkoj školi novi krov

Zamena azbestnih ploča na krovu Elektrotehničke škole “Mihajlo Pupin” počela je sredinom jula, a kako nam je rekao direktor te obrazovne ustanove Milan Vukobrat radovi bi trebali da budu gotovi do početka školske godine.

- Saniraćemo sve delove ispod krova koji su propali usled prokišnjavanja. Azbestne ploče biće zamenjene pločama od ekološkog materijala, a koje su po dimenzijama, boji i izgledu identične azbestnim, pa se spoljašnji izgled objekta neće menjati - rekao je Vukobrat.

Za zamenu ploča od azbesta, materijala čija je upotreba zbog kancerogenih materija zabranjena još 2011. godine, Grad je izdvojio 22 miliona dinara.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...