IZOLACIJA-468X60-BANNER

Most kod Vinče stiže do Pančeva

11.08.2014. | E-kapija

Gradsko veće Pančeva jednoglasno je usvojilo predlog Plana detaljne regulacije za deo autoputa i železničke obilaznice oko Beograda. Ovaj plan predviđa da se deo teretne železničke pruge uključuje na postojeću prugu koja ide iz Rafinerije, a samim tim i kroz Misu, da bi se nakon toga spojila sa prugom koja vodi ka Vršcu. Poslednju reč o ovom Planu detaljne regulacije daće odbornici Skupštine grada, koja je zakazana za 13. avgust.

Planom je predviđeno da autoput i pruga preko mosta kod Vinče dođu do teritorije grada Pančeva. Prvo u Starčevo, gde bi se auto put i pruga razdvojili. Autoput bi nastavio dalje prema severu gde bi se spojio sa putem Pančevo - Vršac, dok bi pruga nastavila rafinerijskim kolosekom kroz Misu, do pruge Pančevo – Vršac.

Upravo ova deonica izazvala je proteklih meseci proteste građana Mise, koji ne žele da im pored kuća prolazi pruga kojom će biti transportovane opasne materije.

Plan detaljne regulacije trebalo bi da se nađe i pred odboricima na narednoj sednici, a da bi postao važeći, za njegovo usvajanje mora da glasa bar 36 odbornika Skupštine. Kako je kazao Saša Pavlov, zamenik gradonačelnika, sve stranke koje čine vlast u gradu su saglasne da se taj deo trase pruge izmesti, ali je dogovor da se moraju držati zakona i planske dokumentacije starijeg reda, javlja RTV "Pančevo".

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


IZOLACIJA-300X250-BANNER
BAUDER-300X250-BANNER
BINA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...
U Opštem delu Plana detaljne regulacije pro...
Sale 15.03.2022.
Nece proci!!