Konzorcijum „ITG-VIG“ gradi halu za finsku kompaniju PKC u Smederevu

08.08.2014. | E-kapija

Ugovor o izgradnji proizvodne hale za finsku kompaniju "PKC Group" potpisan je juče sa konzorcijomom "ITG-VIG", objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu. Hala za poslovanje PKC-a, površine 20.000 metara kvadratnih, nalazi se na parceli od 6 hektara. Rok za završetak radova je 8. decembar, a dobijanje upotrebne dozvole očekuje se četiri dana kasnije.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Za sve ovo vreme, od odluke gradske skupštine 22. jula, dinamika radova je bila odlična. Postavljena je žičana ograda, doveden je vodovodni priključak, tehnička struja, postavljeno je 29 stubova za rasvetu, a uskoro će biti namešteni i reflektori. Pohvale idu na račun svih javnih preduzeća i svih koji su učestvovali u radovima - naglasila je gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i dodala da je veoma važno da je ova parcela proglašena slobodnom zonom, zbog oslobađanja plaćanja mnogih poreskih obaveza.

- Sutra će na ovu lokaciju doći predstavnici svih ministarstava, što je još jedan dokaz koliko je ova investicija važna za sve građane Smedereva i lokalnu samoupravu. Takođe, raduje nas činjenica da će nas ceo posao koštati oko 700 miliona dinara, što je oko 200 miliona manje nego što smo predvideli, a to će se odmah pozitivno osetiti na ovogodišnji budžet - istakla je gradonačelnica.

Tender za izvođače radova raspisan je u aprilu. Prijavilo se 8 ponuđača, od kojih je jedan imao nepotpunu dokumentaciju, a još 5 je kasnije odbijeno zbog previsoke cene.

- Najpre smo zbog finansijski povoljnije ponude izabrali preduzeće "Balkan Beograd". Međutim, drugi ponuđač je podneo žalbu, kasnije se pokazalo sa pravom, komisija je ponovo detaljno pregledala dokumentaciju i izabran je konzorcijum "ITG - VIG". Rok za žalbu istekao je 4. avgusta, sačekali smo još dva dana, ukoliko je neka žalba poslata poštom, tako da sada i zvanično možemo da proglasimo izvođača radova - pojasnila je načelnik Gradske uprave, Milijana Novaković.

Inače, konzorcijum "ITG-VIG", kako piše današnja "Politika", čine ITG Smederevo, "Tehnogradnja" Kruševac, Vladislav Dinić građevinska radnja VIG BT Smederevo, "MPP jedinstvo" AD Sevojno, "Pro-aspekt" Beograd i "Beo potez" Beograd.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šebek Snežana 08.06.2021.
Šta od dokumentacije treba priložiti uz pri...
Saša 04.06.2021.
Eto mu politike, sad će reći da mi nismo mo...
Nina 04.06.2021.
Imam kucu od 70 kvadrata treba se promeniti...
Nina 04.06.2021.
Kako se prijaviti na koj br ili kako vec
Milan 01.06.2021.
Cena po m2 i cena lepka
Koliko otprili...