INFONET-468X60-BANNER

Konzorcijum „ITG-VIG“ gradi halu za finsku kompaniju PKC u Smederevu

08.08.2014. | E-kapija

Ugovor o izgradnji proizvodne hale za finsku kompaniju "PKC Group" potpisan je juče sa konzorcijomom "ITG-VIG", objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu. Hala za poslovanje PKC-a, površine 20.000 metara kvadratnih, nalazi se na parceli od 6 hektara. Rok za završetak radova je 8. decembar, a dobijanje upotrebne dozvole očekuje se četiri dana kasnije.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Za sve ovo vreme, od odluke gradske skupštine 22. jula, dinamika radova je bila odlična. Postavljena je žičana ograda, doveden je vodovodni priključak, tehnička struja, postavljeno je 29 stubova za rasvetu, a uskoro će biti namešteni i reflektori. Pohvale idu na račun svih javnih preduzeća i svih koji su učestvovali u radovima - naglasila je gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i dodala da je veoma važno da je ova parcela proglašena slobodnom zonom, zbog oslobađanja plaćanja mnogih poreskih obaveza.

- Sutra će na ovu lokaciju doći predstavnici svih ministarstava, što je još jedan dokaz koliko je ova investicija važna za sve građane Smedereva i lokalnu samoupravu. Takođe, raduje nas činjenica da će nas ceo posao koštati oko 700 miliona dinara, što je oko 200 miliona manje nego što smo predvideli, a to će se odmah pozitivno osetiti na ovogodišnji budžet - istakla je gradonačelnica.

Tender za izvođače radova raspisan je u aprilu. Prijavilo se 8 ponuđača, od kojih je jedan imao nepotpunu dokumentaciju, a još 5 je kasnije odbijeno zbog previsoke cene.

- Najpre smo zbog finansijski povoljnije ponude izabrali preduzeće "Balkan Beograd". Međutim, drugi ponuđač je podneo žalbu, kasnije se pokazalo sa pravom, komisija je ponovo detaljno pregledala dokumentaciju i izabran je konzorcijum "ITG - VIG". Rok za žalbu istekao je 4. avgusta, sačekali smo još dva dana, ukoliko je neka žalba poslata poštom, tako da sada i zvanično možemo da proglasimo izvođača radova - pojasnila je načelnik Gradske uprave, Milijana Novaković.

Inače, konzorcijum "ITG-VIG", kako piše današnja "Politika", čine ITG Smederevo, "Tehnogradnja" Kruševac, Vladislav Dinić građevinska radnja VIG BT Smederevo, "MPP jedinstvo" AD Sevojno, "Pro-aspekt" Beograd i "Beo potez" Beograd.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;