Kamen-temeljac od osam miliona evra

31.07.2014. | Novosti

U radnoj zoni „Sever“, u Sremskoj Mitrovici, u utorak je počela gradnja nove fabrike, koja će proizvoditi podizače za prozore u automobilskoj industriji, sa ukupno 250 radnika. Fabriku gradi italijanska kompanija „Lames“, vrednost investicije je osam miliona evra, a očekuje se da fabrika godišnje ostvari prihod od 40 miliona evra, od kojih će 80 odsto sredstava činiti novac dobijen od izvoza.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Izgradnja fabrike „Lames“ počela je na površini od pet hektara i u prvoj fazi se gradi poslovni prostor od 7.000 kvadratnih metara. Ova kompanija je, inače, kooperant „Fijat Srbije“, a deo proizvodnje ići će u izvoz za nemačke i francuske fabrike automobila.

- Gotovo dve godine smo čekali početak gradnje ove fabrike. Sada je sasvim jasno da će ona već dogodine, pored postojećih 70 radnika, zaposliti još 180 novih – kaže Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

"Lames“ je u novembru 2011. godine otvorio pogon u Sremskoj Mitrovici, u iznajmljenoj hali, gde je trenutno zaposleno 70 radnika. Od gradske uprave u Sremskoj Mitrovici „Lames“ je dobio pet hektara građevinskog zemljišta za izgradnju vlastite fabrike, da bi u njoj zaposlio 250 radnika.

Gradonačelnik Nedimović je zadovoljan kako je godina počela i očekuje nove investitore.

Dozvola za 15 dana

- Lokalna samouprava je sve uradila da investitorima stvori što bolje uslove za početak, ovde se dozvole čekaju najduže mesec dana, a, recimo, građevinska dozvola za „Kuper standard“ izdata je za samo 15 dana – napominje Nedimović.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...