Asfalt stiže i do Malog Bavaništa

29.07.2014. | Dnevnik

Meštani Malog Bavaništa će posle dve decenije apelovanja konačno dobiti asfaltni put i bar jednu dobru vezu sa Kovinom, sedištem opštine. Predsednik opštine Kovin Dušan Petrović, sa saradnicima, krajem prošle nedelje ozvaničio je početak radova na asfaltiranju deonice duge šest kilometara, iz jednog od tri moguća pravca kojima se stiže do najmanje mesne zajednice.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Do kraja ovog meseca biće završeni radovi, čime će biti asfaltiran kompletan pravac od Kovina, preko Manastirske rampe i Brze vrbe, do groblja u Malom Bavaništu – rekao je prilikom obilaska deonice predsednik Petrović i dodao da su pribavljene sve potrebne saglasnosti da bi atarski putevi mogli da se asfaltiraju, a da je od resornog Ministarstva saglasnost dobijena prošle godine, da bi prošlog petka  stigla i saglasnost JP „Vojvodina vode“, za nesmetano izvođenje radova uz lateralni kanal, kada su radovi prema Malom Bavaništu i počeli.

Osim ovog puta uskoro će uslediti radovi na relaciji Pločica-Pločički rit-most na Dunavu, što bi trebalo da bude završeno do kraja oktobra. Naredne godine obećano je asfaltiranje potesa Gaj-Deliblato, a u završnoj fazi izlazi sa svih atarskih puteva koji se ukrštaju sa magistralnim, u dužini od oko 150 metara, da bi poljoprivredne mašine izlazile čiste na najfrekventnije saobraćajnice.

Predsednik je rekao da se svi ovi radovi finansiraju iz programa za uređenje atarskih puteva. Deo pomenutih radova u Pločičkom ritu biće obuhvaćen narednim rebalansom budžeta za ovu godinu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...