INFONET-468X60-BANNER

Doka predstavlja rešenja iz oblasti skela na sajmu bauma 2022

05.08.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Doka će na najvećem sajmu građevinarstva u svetu, bauma 2022, koji otvara svoja vrata od 24. do 30. oktobra 2022. godine, predstaviti svoju novu poslovnu liniju "skele".

Pokazujući posvećenost "stvaranju istinske dodatne vrednosti za naše klijente", Doka će izložiti novi, impresivni asortiman skela, pored unapređenih rešenja u portfoliju oplata, kao i brojna dostignuća u domenu digitalizacije i održivosti. Na štandu kompanije Doka (FN.421 – FN.423), koji pokriva gotovo 4.500m2, biće izložena obimna kolekcija proizvoda i usluga.

Doka će po prvi put predstaviti skelu Ringlock, brenda AT-PAC

Doka će po prvi put predstaviti skelu Ringlock, brenda AT-PAC (Foto: Doka)

 

Koristeći moto "DOKA SPAJA", grupa kompanija prisutnima nudi priliku da saznaju više o proizvodima, inovacijama i trendovima. Posetioce očekuje 45 izložbenih eksponata, veliki broj aktivnosti i ukupno 110 prezentacija uživo koje oživljavaju temu "DOKA SPAJA". Posetioci će, takođe, imati priliku da sa timom za ljudske resurse razgovaraju o prilikama za zaposlenje.

Podizanje skela na viši nivo

Tokom sajma, Doka će po prvi put predstaviti skelu Ringlock, brenda AT-PAC, koja ima sertifikat DIBt. Strateško partnerstvo sa AT-PAC, liderom na tržištu industrijskih skela, traje od 2020. To je ojačalo prisustvo kompanije Doka u svetu, koje se sada dodatno širi jer Doka konsoliduje svoj međunarodni uticaj i unapređuje viziju kojom će klijentima širom sveta ponuditi holistička rešenja.

Fizičko prisustvo skoro 30m visokog skelnog tornja reflektuje uspeh tog partnerstva i upućuje dobrodošlicu posetiocima koji dolaze izdaleka. Da bi pokazala strateški napredak Doka će, takođe, predstaviti aplikacije za klijente iz sfere industrije, kao što je industrija nafte i gasa, kao i građevinska industrija.

Sa novim panelom Framax Xlife plus od 3m, zidovi stambenog objekta mogu se napraviti još ekonomičnije

Sa novim panelom Framax Xlife plus od 3m, zidovi stambenog objekta mogu se napraviti još ekonomičnije (Foto: Doka)

Novi proizvodi iz sveta kompanije Doka

Doka prepoznaje da su na gradilištima bezbednost, fleksibilnost, ergonomija i isplativost odlučujući faktori uspeha, zbog čega su sistemi oplata i skela kompanije Doka optimizovani kako bi podržali te potrebe. Na prostranom štandu kompanije Doka posetioci mogu izbliza da vide praktična rešenja.

  • Doka će započeti novu eru oplata za ploče, kako to pokazuje najnovija porodica sistema u ovom segmentu. Osmišljena da se uklopi u bilo koju vrstu geometrije osnove, prilagodljiva struktura lako uspeva da balansira između malih stambenih objekata i velikih gradilišta. Tokom razvoja proizvoda, glavni fokus je bio na poboljšanju ergonomije i bezbednosti na gradilištima. U isto vreme, ovaj sistem značajno povećava produktivnost, omogućavajući optimizaciju procesa na gradilištu kroz automatizaciju.
  • Unapređeni sistem Framax Xlife plus biće posebno istaknut na izložbi jer će klijentima biti pokazana dodatna poboljšanja proizvoda - sada je tu novi sistem od tri metra koji je savršeno prilagođen za izgradnju stambenih objekata.
  • Svestrani DokaXlight nudi nekoliko inovacija sa novorazvijenim komponentama koje omogućavaju da se ovaj već etablirani sistem zidnih oplata ubuduće koristi i kao oplata za ploče.  
  • U oblasti infrastrukture, fokus će biti na prezentaciji inovativnog sistema Doka UniKit. U okviru prezentacije UniKit-a, na sajmu u Minhenu biće prikazano nekoliko komponenti, primarna i sekundarna greda i kula 480. Pored toga što mogu da se kombinuju, komponente mogu da se integrišu sa svim ostalim sistemima nosećih skela kompanije Doka. Bilo da se koriste za mostove, tunele, elektrane ili visokogradnju, na osnovu standardnih modularnih komponenti, za svaku primenu mogu se razviti isplativa rešenja za podupiranje.

Most Dumanja Jaruga u Hrvatskoj: Kompletan paket bez međusklopova, uključujući rešenja za nošenje opterećenja iz UniKit kompleta

Most Dumanja Jaruga u Hrvatskoj: Kompletan paket bez međusklopova, uključujući rešenja za nošenje opterećenja iz UniKit kompleta (Foto: Doka)

Optimizacija rada na gradilištu pomoću najnovijih digitalnih rešenja

Za kompaniju Doka, komunikacija sa klijentima, partnerima i entuzijastima u industriji od presudnog je značaja za izgradnju zajedničke budućnosti. Jedna od tema koje su usmerene na budućnost jeste digitalizacija, što je evidentno u svim proizvodnim oblastima.

U oblasti digitalnih usluga, posetioci će moći da isprobaju najnovija digitalna rešenja i usluge kompanije Doka, uključujući Easy Formwork Planner, mobilnu aplikaciju koja planiranje oplata čini gotovo intuitivnim. Ponuda digitalnih usluga kompanije Doka biće prezentovana u okviru tri oblasti – Pametno gradilište, Pametni asistenti i Pametno planiranje. Doka se fokusira na digitalna rešenja koja imaju za cilj da optimizuju rad i povećaju produktivnosti na gradilištu, pojednostave proces rada, pospeše transparentnost i kvalitet obavljenih radova.

Doka dovodi out-of-home oglašavanje na gradilište

Tokom sajma svoju premijeru će imati SiteLight koji će posetiocima predstaviti potpuno novi spektar mogućnosti oglašavanja na gradilištu. Inženjeri kompanije Doka i LED eksperti iz sestrinske kompanije umdasch The Store Makers radikalno će promeniti staromodne banere na gradilištima kreiranjem inspirativnog medijuma koji konstantno menja perspektivu kako građevina raste. SiteLight otvara nova vrata profesionalcima u marketingu u sektoru digitalnog spoljašnjeg oglašavanja korišćenjem tehnologije osvetljenja kako bi obezbedio upadljiv prostor za digitalno oglašavanje.

SiteLight - novi medijum, koji radikalno menja tradicionalne banere za oglašavanje na gradilištima

SiteLight - novi medijum, koji radikalno menja tradicionalne banere za oglašavanje na gradilištima (Foto: Umdasch Group)

Doka na sajmu bauma 2022, 24-30. oktobar 2022. Štand FN.421-FN.423, Otvoreni izložbeni prostor sever/zapad, Minhenski sajam

Više informacija: www.doka.com/bauma

Ukratko o Umdasch Group AG: Internacionalno uspešna Umdasch Group AG, sa svojim korporativnim odeljenjima Doka i Umdasch The Store Makers, aktivna je u oko 70 zemalja na više od 170 lokacija. Od 2017. grupa učestvuje u revolucionarnim inovacijama usmerenim na budućnost na polju građevinarstva i maloprodaje u okviru trećeg odeljenja Umdasch Group Ventures. Kompanija, koja je u vlasništvu porodice Umdasch, ima oko 8.800 zaposlenih širom sveta i sa prihodom od 1.411 milijardi evra u 2020. godini predstavlja jednog od ključnih igrača u industrijskom sektoru. Pored jake internacionalizacije, fokus korporacije je na konstantnim inovacijama.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


SSAB-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
TENGE-300X250-BANNER
DOKA-300X250-BANNER
SEEBBE2022-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;