PRIJAVA-468X60-BANNER

Poslovna zgrada u Knez Mihailovoj za kompanije sa tradicijom

09.03.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Tokom proteklog perioda, nedostatak kvalitetnog i modernog poslovnog prostora u glavnom gradu Srbije rešavao se prvenstveno izgradnjom novih kvadrata na Novom Beogradu. Stručnjaci iz kompanije Novaston Asset Management, koja se bavi upravljanjem nekretninama i u sektoru poslovnog prostora, ističu da poslednjih godina usled sve veće potražnje domaćih i inostranih kompanija za kancelarijama u strogom centru grada - zbog infrastrukture, lokacije i prestiža - dolazi do rasta cena kvadrata u starijim zgradama.

Ugao Knez Mihailove i Ulice Vuka Karadžića

Ugao Knez Mihailove i Ulice Vuka Karadžića

"Njihova vrednost se gotovo izjednačava sa onima u novoizgrađenim objektima koji su do skoro zbog primene savremenih standarda gradnje i modernog dizajna imali prednost na tržištu poslovnog prostora", kaže Sanja Svilar, Commercial Services menadžer u kompaniji Novaston.

Jedna od najboljih lokacija u Beogradu za poslovanje kompanija jeste u samom gradskom jezgru i glavnoj pešačkoj zoni - u Knez Mihailovoj ulici. Spoj tradicije i modernog najbolje opisuje zgradu nekadašnje kompanije "Rudnap", koja će posle rekonstrukcije postati visokokvalitetni i funkcionalni poslovni prostor A klase, urađen po poslednjim arhitektonskim i dizajnerskim standardima.

Novaston Asset Management, kao deo Novaston platforme, zastupnik je za izdavanje poslovnog prostora u ovoj zgradi, koji će biti dostupan za zakup početkom jeseni.

Idealna lokacija za poslovni prostor

Idealna lokacija za poslovni prostor

Ovo zdanje značajne istorijske vrednosti, iz poznih godina 19. veka, preživelo je granatiranja u Velikom ratu, a potom i nekoliko bombardovanja tokom Drugog svetskog rata. Nalazi se na izuzetno atraktivnoj lokaciji – u Ulici Vuka Karadžića 6, na uglu sa Knez Mihailovom, a dijagonalno od zgrade Srpske akademije nauka i umetnosti.

"Reč je o zgradi sa pet spratova, sa više od 1.400 m2 visokokvalitetnog kancelarijskog prostora za izdavanje. Tipski sprat je c. 270 m2. Izuzetak je prostor u prizemlju od c. 70 m2, koji je idealan za uslužne delatnosti, poput kafića i restorana. Prva dva sprata, kao najstariji deo zgrade koji datira iz 19. veka, imaju visoke plafone, što je karakteristika tadašnjih "salonaca". Takođe, posebno će biti atraktivan i peti sprat koji, osim visokog plafona i krovnih prozora, ima i zaista upečatljivu kupolu", objašnjava Sanja Svilar.

Danas poznata kao zgrada nekadašnje kompanije "Rudnap", ova beogradska znamenitost sagrađena je između 1870. i 1875. godine. U njoj je bio smešten poznati hotel "Rusija", a vlasnici su bili čuvena trgovačka porodica Barlovac. Zgrada je tokom 20. veka dograđivana nekoliko puta, prateći trendove gradnje koji su dominirali u tim vremenima i tako postala jedan od simbola centra grada. Ovaj budući prestižni poslovni prostor, rekonstruisan i opremljen prema standardima 21.veka, predstavljaće pravo mesto za kompanije sa tradicijom.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;