INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obalno područje aktivno tokom cele godine

11.08.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Vizija spuštanja gradskog života Ontarija na obalu dobila je vizuelni oblik i predstavljen je projekat "Therme Canada". Zamišljen je zastakljeni kompleks okružen zelenilom na obali jezera. Cilj je da ovo postane mesto koje će privlačiti posetioce tokom cele godine i biti novo obeležje grada koje će urbanu sredinu povezati sa obalnim područjem. Projekat koji je uradila firma Diamond Schmitt Architects zadržaće mnoge značajne stvari po kojima je ovaj deo i prepoznatljiv.

Therme Canada - zastakljeni kompleks okružen zelenilom na obali jezera

"Therme Canada" (Foto: Diamond Schmitt Architects)

Ideja je da ovaj prostor bude zapravo proširenje javnog parka, a u čast istorijskog rekreacionog područja sa kultnim mahunama i Cinespherom (prvi bioskop sa IMAX tehnologojom na svetu) iz 1967. godine. Radiće tokom cele godine i uključivati zatvorene i otvorene bazene, botaničke vrtove, park na površini od osam hektara, plaže, veći obnovljeni amfiteatar, avanturistički park sa stazama i ziplajnom, zidovima za penjanje i sl. Takođe će biti omogućeno i iznajmljivanje kajaka, kanua i druge opreme.

Therme Canada - zastakljeni kompleks okružen zelenilom na obali jezera

"Therme Canada" (Foto: Diamond Schmitt Architects)

Projekat "Therme Canada" sastojaće se iz četiri glavne komponente - novi ulazni paviljon, novi most na zapadnoj obali, nova parkovska područja i plaže i glavna zgrada. Sama zgrada transformisaće zapadnu obalu i povezaće botanički vrt sa obalom. Poboljšaće se i proširiti javni prostor. Plaža sa slobodnim pristupom, kao i proširenje pešačkih i biciklističkih staza omogućiće ljudima bolje povezivanje sa jezerom.

Therme Canada - zastakljeni kompleks okružen zelenilom na obali jezera

"Therme Canada" (Foto: Diamond Schmitt Architects)

Kako je rečeno iz firme projekat je utemeljen na planiranom proširenju prostora javnog parka. Poštuje i slavi istoriju Ontarija uz povezivanje ljudi sa vodom tokom cele godine. Glavni elementi koji karakterišu arhitekturu su prirodni oblici i zastakljenja.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;