PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Obalno područje aktivno tokom cele godine

11.08.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Vizija spuštanja gradskog života Ontarija na obalu dobila je vizuelni oblik i predstavljen je projekat "Therme Canada". Zamišljen je zastakljeni kompleks okružen zelenilom na obali jezera. Cilj je da ovo postane mesto koje će privlačiti posetioce tokom cele godine i biti novo obeležje grada koje će urbanu sredinu povezati sa obalnim područjem. Projekat koji je uradila firma Diamond Schmitt Architects zadržaće mnoge značajne stvari po kojima je ovaj deo i prepoznatljiv.

Therme Canada - zastakljeni kompleks okružen zelenilom na obali jezera

"Therme Canada" (Foto: Diamond Schmitt Architects)

Ideja je da ovaj prostor bude zapravo proširenje javnog parka, a u čast istorijskog rekreacionog područja sa kultnim mahunama i Cinespherom (prvi bioskop sa IMAX tehnologojom na svetu) iz 1967. godine. Radiće tokom cele godine i uključivati zatvorene i otvorene bazene, botaničke vrtove, park na površini od osam hektara, plaže, veći obnovljeni amfiteatar, avanturistički park sa stazama i ziplajnom, zidovima za penjanje i sl. Takođe će biti omogućeno i iznajmljivanje kajaka, kanua i druge opreme.

Therme Canada - zastakljeni kompleks okružen zelenilom na obali jezera

"Therme Canada" (Foto: Diamond Schmitt Architects)

Projekat "Therme Canada" sastojaće se iz četiri glavne komponente - novi ulazni paviljon, novi most na zapadnoj obali, nova parkovska područja i plaže i glavna zgrada. Sama zgrada transformisaće zapadnu obalu i povezaće botanički vrt sa obalom. Poboljšaće se i proširiti javni prostor. Plaža sa slobodnim pristupom, kao i proširenje pešačkih i biciklističkih staza omogućiće ljudima bolje povezivanje sa jezerom.

Therme Canada - zastakljeni kompleks okružen zelenilom na obali jezera

"Therme Canada" (Foto: Diamond Schmitt Architects)

Kako je rečeno iz firme projekat je utemeljen na planiranom proširenju prostora javnog parka. Poštuje i slavi istoriju Ontarija uz povezivanje ljudi sa vodom tokom cele godine. Glavni elementi koji karakterišu arhitekturu su prirodni oblici i zastakljenja.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...

;