Inovativna poslovna zgrada u Madridu

29.06.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Poslovna četvrt u Madridu dobiće još jednu zgradu, malo drugačiju po formi i karakteristikama od standardnih ovog tipa. Nalaziće se na poslednjoj neizgrađenoj parceli u ovom delu grada. Projekat za objekat španskog lanca robnih kuća El Corte Ingles uradio je Heatherwick Studio i razvio u saradnji sa CLK architects i BAC Engineering Consultancy Group. "Castellana 69" je prvi poduhvat ove firme u Španiji.

Castellana 69

"Castellana 69" (Foto: Lotoarchilab)

Ono što ovu poslovnu zgradu razlikuje jeste održivi dizajn koji radni prostor čini podobnijim i humanijim za boravak. U projekat su ukomponovani elementi strategije održivosti uz istovremeno promovisanje nove vizije radnog prostora. Sociološki i ekološki aspekti projekta stavljeni su u prvi plan radi na stvaranja stimulativnog okruženja koje karakterišu fleksibilnost i reakcija na promenjive obrasce rada.

Castellana 69

"Castellana 69" (Foto: Lotoarchilab)

Ekološka posvećenost ogleda se i kroz zeleno dvorište unutar objekta koje povezuje i stvara neometani protok između unutrašnjosti i spoljašnjosti. Za izgradnju je planirano da budu korišćeni održivi materijali i prirodni resursi. Objekat će imati inovativnu fasadu, dok će ga odlikovati i ugljenična neutralnost. Početak izgradnje se očekuje sledeće godine, a završetak 2024.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...