Inovativna poslovna zgrada u Madridu

29.06.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Poslovna četvrt u Madridu dobiće još jednu zgradu, malo drugačiju po formi i karakteristikama od standardnih ovog tipa. Nalaziće se na poslednjoj neizgrađenoj parceli u ovom delu grada. Projekat za objekat španskog lanca robnih kuća El Corte Ingles uradio je Heatherwick Studio i razvio u saradnji sa CLK architects i BAC Engineering Consultancy Group. "Castellana 69" je prvi poduhvat ove firme u Španiji.

Castellana 69

"Castellana 69" (Foto: Lotoarchilab)

Ono što ovu poslovnu zgradu razlikuje jeste održivi dizajn koji radni prostor čini podobnijim i humanijim za boravak. U projekat su ukomponovani elementi strategije održivosti uz istovremeno promovisanje nove vizije radnog prostora. Sociološki i ekološki aspekti projekta stavljeni su u prvi plan radi na stvaranja stimulativnog okruženja koje karakterišu fleksibilnost i reakcija na promenjive obrasce rada.

Castellana 69

"Castellana 69" (Foto: Lotoarchilab)

Ekološka posvećenost ogleda se i kroz zeleno dvorište unutar objekta koje povezuje i stvara neometani protok između unutrašnjosti i spoljašnjosti. Za izgradnju je planirano da budu korišćeni održivi materijali i prirodni resursi. Objekat će imati inovativnu fasadu, dok će ga odlikovati i ugljenična neutralnost. Početak izgradnje se očekuje sledeće godine, a završetak 2024.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 22.10.2021.
Lepa stvarčica, ali mislim da ne može masov...
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...