Kula beskonačnosti u Hong Kongu

19.06.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Projekat za novu kulu pod nazivom "Infinity", što označava beskonačnost , inspirisan je simboličnim prikazom spirale DNK molekula. Kula će se nalaziti u Hong Kongu i karakterisaće je"organska" forma koja se proteže i okreće oko središnje ose.

"Infinity Tower" (Foto: DNA Barcelona Architects)

Prožet ekološkim elementima objekat će u velikoj meri činiti zelenilo postavljeno na balkone. Preko postavljenih inovativnih sistema i privatnih vrtova sa neograničenim pogledom biće omogućena interakcija prirode i čoveka.

"Infinity Tower" (Foto: DNA Barcelona Architects)

"Infinity Tower" će zapravo biti zelena kula mešovite namene koja će koristiti različite vidove održive energije. U okviru nje će se nalaziti ekskluzivni radni prostor, u vidu kancelarija, u okviru koga će povezanost sa prirodom omogućiti zdravije i prijatnije radno okruženje, pružajući mogućnost uživanja u spoljašnjim područjima koja su u kontaktu sa gradom. Projektom je predstavljen novi ekološki način življenja koji pospešuje odnos ljudi prema okolini, stavlja naglasak na održivost i ohrabruje zeleni dizajn.

"Infinity Tower" (Foto: DNA Barcelona Architects)

Projekat je uradila firma DNA Barcelona Architects koja kaže da će ova kula postati jedna od prepoznatljivih na gradskom horizontu.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...