Kula beskonačnosti u Hong Kongu

19.06.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Projekat za novu kulu pod nazivom "Infinity", što označava beskonačnost , inspirisan je simboličnim prikazom spirale DNK molekula. Kula će se nalaziti u Hong Kongu i karakterisaće je"organska" forma koja se proteže i okreće oko središnje ose.

"Infinity Tower" (Foto: DNA Barcelona Architects)

Prožet ekološkim elementima objekat će u velikoj meri činiti zelenilo postavljeno na balkone. Preko postavljenih inovativnih sistema i privatnih vrtova sa neograničenim pogledom biće omogućena interakcija prirode i čoveka.

"Infinity Tower" (Foto: DNA Barcelona Architects)

"Infinity Tower" će zapravo biti zelena kula mešovite namene koja će koristiti različite vidove održive energije. U okviru nje će se nalaziti ekskluzivni radni prostor, u vidu kancelarija, u okviru koga će povezanost sa prirodom omogućiti zdravije i prijatnije radno okruženje, pružajući mogućnost uživanja u spoljašnjim područjima koja su u kontaktu sa gradom. Projektom je predstavljen novi ekološki način življenja koji pospešuje odnos ljudi prema okolini, stavlja naglasak na održivost i ohrabruje zeleni dizajn.

"Infinity Tower" (Foto: DNA Barcelona Architects)

Projekat je uradila firma DNA Barcelona Architects koja kaže da će ova kula postati jedna od prepoznatljivih na gradskom horizontu.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 22.10.2021.
Lepa stvarčica, ali mislim da ne može masov...
Nenad 19.10.2021.
Da li LED sijalice i creva imaju zaštitu od...
Vida 15.10.2021.
Kada će u opštini Surčin biti sproveden pro...
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...