Kubota mašine 130 godina sa vama

12.06.2020. | Gradjevinarstvo.rs

Kubota, vodeći svetski proizvođač mašina i motora, proslavio je u aprilu ove godine više od jednog veka postojanja na tržištu. Tom prilikom su iz ove Korporacije izjavili da u ovim izazovnim vremenima izražavaju solidarnost sa svim svojim kupcima, zaposlenima, dobavljačima i distributivnim partnerima, kao i da se zahvaljuju onima koji pomažu drugima, poput poljoprivrednika koji se staraju o tome da imamo hranu, ili medicinskih radnika koji brinu o svima onima koji pate.

Kubota mašine 130 godina sa vama

Kubota putovanje započelo je 1890. godine proizvodnjom prvih japanskih cevovoda za vodovodnu mrežu. Osnivač Kubote, Gonshiro Kubota, postavio je temelje kompaniji koja je sada jedan od glavnih aktera u industriji. Počevši od livnice, Kubota uskoro postaje referentna kompanija u globalnoj industriji poljoprivrede, građevinarstva i vode.

Vremenom je kompanija proširila svoje poslovanje zajedno sa svojim asortimanom usluga i proizvoda. Godine 1922. počela je da proizvodi motore sa pogonom na kerozin za industrijsku upotrebu, gde je postignut značajan napredak u praksi. Kasnije, 1960-ih, kompanija je lansirala svoj asortiman traktora za poljoprivrednu proizvodnju na suvom zemljištu, pre nego što je započela radove na projektima vodosnabdevanja i kanalizacionih sistema. Nakon toga, 1974. godine Kubota je predstavila vlastiti kompaktni mini bager, koji je svima olakšao posao. Do 1998. godine Kubota je proširila segment proizvodnje poljoprivredne mehanizacije kao deo svoje internacionalizacione strategije, a takođe je pokrenula proizvodnju i prodaju u Kini.

Kubota mašine 130 godina sa vama

Danas se svet suočava sa raznim ozbiljnim problemima. Kubota stalno prihvata izazov da održi budućnost našeg društva i danas predstavlja jedan od vodećih proizvođača mašina, postajući referent za kompanije širom sveta. Ponuda proizvoda pokriva više oblasti, kao što su poljoprivreda, građevinarstvo, kao i vodovodni sistemi. Japanska kompanija je takođe vodeći svetski proizvođač kompaktnih dizel i benzinskih motora za industrijsku, poljoprivrednu, građevinsku i generatorsku upotrebu. Pored toga, Kubota tehnološka rešenja primenjena na poljoprivrednim poslovima, kao što su Autonomni traktor i Kubota Bi-speed sistem, značajno su poboljšala i pojednostavila rad operatera širom sveta.

Štaviše, Kubota je veoma posvećena zaštiti životne sredine i pomaže u rešavanju globalnih problema nestašice vode i hrane. Njeni motori, kosilice i kompaktna građevinska oprema, precizna oprema i materijali doprinose zaštiti životne sredine lakšim održavanjem.

Povrh toga, Kubota koristi ličnu tehnologiju, stručnost i stečena znanja za razvoj i komercijalizaciju proizvoda proizvedenih u japanskoj globalno poznatoj industriji vodene infrastrukture s ciljem zaštite ograničenih resursa Zemlje i isporuke čiste, sigurne vode svima širom sveta.

Kubota mašine 130 godina sa vama

Gospodin. Yuichi Kitao, predsednik i direktor korporacije Kubota, nedavno je istakao osnovne vrednosti kompanije kao počast svom osnivaču: Povodom naše 130-godišnjice, bila bi greska da se ne podsetimo na naše principe prilikom osnivanja i toga da "neće biti rasta bez inovacija".

Danas su posebno pomenute dve glavne vrednosti Kubota filozofije: "Jedna Kubota" i "Na Vašoj Strani". Prema gospodinu Kitau: "Jedna Kubota" je osnovno uverenje da je svaki član kompanije od suštinske važnosti za našu grupu i da "Na Vašoj Strani" znači da svaki zaposleni mora preispitati šta radimo svaki dan, osigurajte da ugradimo potrebe tržišta u sve naše proizvode i usluge i posmatrajte to očima ili perspektivom kupca".

Kao rezultat, s obzirom na dugu istoriju i evoluciju Kubote, važno je zapamtiti njeno poreklo, gde je kompanija bila na početku i gde ide. Kubota će nastaviti da radi kao i u prethodnih 130 godina na pružanju najkvalitetnijih i najprikladnijih proizvoda i usluga, istovremeno garantujući zaštitu životne sredine kako bi ostavila bolji svet sutrašnjoj generaciji. Pomoću inovacija, istraživanja i, što je najvažnije, efikasnom komunikacijom sa svojim kupcima, kompanija će ostati verna svom geslu "Za Planetu, za život".

Kubota mašine 130 godina sa vama

O Kubota Korporaciji

Kubota Korporacija je vodeći proizvođač poljoprivredne, baštenske i parkovske, a takođe i građevinske opreme i industrijskih motora od 1890. Sa sedištem u Osaki u Japanu i kancelarijama u više od 110 zemalja širom Severne Amerike, Evrope i Azije, Kubota je u 2019. godini ostvarila prihod od 17,6 milijardi USD Iako je poljoprivredna oprema osnovna linija Kubote, takođe proizvodi i raznovrstan portfelj drugih proizvoda, uključujući sisteme za filtriranje vode širom grada, navodnjavanje, cevovode, krovove, kućišta i velike podzemne ventile.

Misija Kubota Korporacije

Misija "Za Planetu, Za Život" govori o posvećenosti očuvanju prirodnog okruženja Zemlje, istovremeno pomažući proizvodnju hrane i vode koji su od vitalnog značaja za društvene potrebe dok naše svetsko stanovništvo i dalje raste. Ta se misija ostvaruje svaki put kada traktor Kubota obradi zemlju za proizvodnju hrane ili kada Kubota građevinska oprema pronađe vodene resurse ili obezbedi njihovo očuvanje.

Više informacija o Kubota građevinskim mašinama, čiji je generalni distributer Milurović Komerc možete pogledati ovde.

Kubota je #NaVašojStrani i bićemo uvek tu za Vas!

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece
Saša 19.07.2021.
A je l' može prvo obilaznica oko Kragujevca...
Aleksa 14.07.2021.
Glavnu stavku niste naveli, a to je, trenut...
DARKO 12.07.2021.
Zato što su najkorumpiranija državna instit...
Rasa 08.07.2021.
Koji je uslov za dobijanje subvencije za fa...