INFONET-468X60-BANNER

Geodezija na dlanu!

23.09.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Preduzeće FRENDS d.o.o. se od svog osnivanja uspešno bavi izradom topografskih, katastarsko-topografskih i drugih planova za različite namene; inženjerskom geodezijom u građevinarstvu, železnici, energetici, putarstvu, snimanjem svih vrsta vodova, geodetskim poslovima u urbanizmu i ostalim geodetskim poslovima.

Geodezija na dlanu!

Za geodetske poslove FRENDS poseduje dozvolu za rad – Rešenje Republičkog geodetsog zavoda (RGZ) za izvođenje svih vrsta geodetskih radova koje Republički geodetski zavod odobrava privatnim preduzećima i preduzetnicima:

  1. Izrada tehničke dokumentacije i stručni nadzor nad izvođenjem geodetskih radova za koje je predviđena izrada glavnog projekta;
  2. Izvođenje geodetskih radova za koje je predviđena izrada glavnog projekta;
  3. Izvođenje geodetskih radova u postupku održavanja katastra nepokretnosti i održavanja katastra vodova;
  4. Izrada geodetskih podloga u inženjersko-tehničkim oblastima za koje se ne izrađuje glavni projekat;
  5. Izrada projekata geodetskog obeležavanja u oblasti urbanističkog planiranja;
  6. Realizacija projekata geodetskog obeležavanja u oblasti urbanističkog planiranja.

Geodezija na dlanu!

Geodetski poslovi koje uspešno obavlja već dugi niz godina su: izrada katastarsko-topografskih planova, izrada topografskih planova, izrada situacionih planova, identifikacija parcela, omeđavanje  katastarskih parcela, snimanje i ucrtavanje objekata (evidentiranje) na planu Katastra nepokretnosti, kao i izrada geodetskoh snimaka objekta za potrebe legalizacije, otkrivanje i geodetsko snimanje svih vrsta nadzemnih i podzemnih vodova za potrebe evidentiranja u Katastaru vodova, geodetski poslovi u postupku komasacije zemljista.

Geodezija na dlanu!

Za potrebe izrade urbanističko-tehničke dokumentacije FRENDS vrši izradu projekata geodetskog obeležavanja građevinskih parcela i obeležavanje građevinskih parcela na terenu, kao i izradu Protokola regulacija.

FRENDS je licenciran za obavljanje stručanog nadzora nad  izvođenjem građevinskih objekata. Pruža kompletnu geodetsku podršku investitorima i izvođačima i na najkomleksnijim projektima u građevinarstvu, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Geodetske usluge u građevinarstvu - Mnoge saobraćajnice, pruge, stambeni i poslovni objekti, hidrograđevinski objekti, dalekovodi i sl. su realizovani uz geodetsku podršku kompanije FRENDS. Za potrebe ovakvih projekata obavlja sledeće radove: izrada katastarsko-topografskih planova za potrebe projektovanja, izrada Digitalnih Modela Terena za potrebe projektovanja, formiranje građevinskih parcela, obeležavanje regulacine i građevinske linije, obeležavanje objekata i kontrola temelja, snimanje i izrada 3D prikaza fasada za potrebe rekonstrukcija, izrada geodetskih mreža za potrebe izvođenja objekata, praćenje izvođenja objekata u svim fazama, izrada projekata izvedenog stanja.

Od 1996. godine FRENDS je  započeo sa  zastupanjem proizvođača geodetskih instrumenata i opreme za Srbiju i Crnu Goru. a od 2010. zastupa i  proizvođača geodetskih instrumenata i opreme FOIF. U okviru zastupanja firme FOIF pruža tehničku podršku kao i servisne usluge za opremu koju isporučuje.

Geodezija na dlanu!

FOIF proizvodi GPS uređaje za sve vrste geodetskih merenja u niskogradnji, u građevinarstvu, za kontrolna merenja, prikupljanje GIS podataka i katastarski premer, premer velikih površina, sve vrste obeležavanja u građevinarstvu, za potrebe navigacije itd.

Geodetski Android RTK GPS prijemnici najnovije generacije rade u sistemu AGROS mreže referentnih stanica ili formiranjem svog nezavisnog sistema baza-rover.

Geodezija na dlanu!

U Ponudi FIOIF Totalnih Stanica svaki geodetski stručnjak može naći odgovarajući instrument. Tu se Totalne stanice od najjednostavnijih modela do najkompleksnijih instrumenata koji rade pod Windows operativnim sistemom. Možete izabrati stanice tačnosti merenja uglova od 1" do 5".

Kako za geodetske poslove tako i za prodaju geodetske opreme FRENDS poseduje ISO sertifikate.

Do sada je FRENDS kompanijama u Srbiji i Crnoj Gori isporučio više od 1200 nivelira, 850 totalnih stanica i 85 GPS prijemnika, što kompaniju stavlja u sam vrh dobavljača geodetske opreme na ovom tržištu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


TENGE-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
SSAB-300X250-BANNER
DOKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;